Aimée Iacobescu plânge şi după ce a primit donaţii: ''Mor de foame"

aimee_iacobescu_main.jpg

Aimée Iacobescu
foto: dcnews.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) strălucea pe marile scene ale teatrului şi filmului românesc. Astăzi, actriţa se confruntă cu probleme mari de sănătate, iar banii de medicamente îi ajung cu greu.

După 40 de ani de muncă, Aimée Iacobescu a ajuns la fundul sacului. Artista a povestit la Antena Stars, în cadrul emisiunii "Răi da' buni", prin ce dramă trece de când s-a îmbolnăvit. Banii nu sunt suficienţi, iar singura care o ajută e chiar mama sa.

"Nu mai pot să joc, medicamentele sunt scumpe, care sunt compensate, dar foarte puţin. Pe mine mă costă 2000 de lei medicamente, practic sunt muritoare de foame. Eu  am pensie mică pentru că mereu am fost plătită prost cât am performant în filme. Am noroc cu mama mea care deţine un venit în plus şi mă ajută şi pe mine. Nu ştiu ce m-aş face fără ea. Cei care vorbesc urât habar nu au că filmele mele s-au vândut pe mulţi bani, iar eu nu am văzut din ei nimic. Am fost forţată să ies la pensie, chiar dacă se spune că un actor se naşte actor şi moarte la fel. Cel mai greu mi-a fost atunci când mi-am dat seama că nu am ce mânca. Atunci m-am hotărât să nu mai tac. Am ajuns la punctul în care nu am mai putut să tac", a spus Aimée Iacobescu la Antena Stars.

Aimée Iacobescu a primit donații de peste 5.000 de euro

„Am fost la bancă şi mi-au spus că s-a strâns echivalentul în lei a peste 5.000 de euro, dar că nu mi-i pot da momentan. Peste 10 zile îmi vor spune suma exactă şi procedura prin care voi putea beneficia de bani. Le mulţumesc foarte mult tuturor celor care s-au gândit la mine şi care mi-au dat din puţinul lor. Sunt impresionată, am plâns când am văzut că îmi voi putea plăti datoriile şi că voi putea sta liniştită o perioadă. Sper că, între timp, voi primi indemnizaţia de merit de la UNITER care mi se cuvine şi că nu voi mai fi obligată să stau cu mâna întinsă la mila românilor de pretutindeni”, a declarat actrița pentru ziarul Ring.

Deși multă lume a acuzat-o de ipocrizie, inclusiv colegii ei de breaslă, Aimée Iacobescu vrea să îi ajute și pe alți oameni care trăiesc în mizerie:„Deocamdată nu ştiu exact câţi bani sunt în cont, dar cred că sunt suficienţi încât să-mi pot plăti datoriile şi să trăiesc decent câteva luni. Pentru că tot vin sărbătorile şi sunt şi alţi colegi de-ai mei despre care ştiu că trăiesc în aceeaşi sărăcie, vreau să-i ajut din aceşti bani dăruiţi de români pentru actorii lor. Voi spune numele acestor colegi doar cu acordul lor. Sunt recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat şi celor care mă susţin în dreptul nostru, al românilor, la un trai decent”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • aimee iacobescu pensie bani saraca

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în centrul atenției după ce a povestit cum moare de foame cu pensia pe care o are. Actrița susține că ultima ei speranță ar fi fost Uniunea Teatrală din România, însă ajutorul a întârziat să apară. Președintele UNITER, Ion Caramitru (73 de ani), o contrazice. El susține că artista încasează lunar 3.487 de lei și că beneficiază și de pensia de urmaș a mamei sale.

 • aimee iacobescu

  Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

 • aimee iacobescu

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a fost în atenția presei în ultimele zile după ce a declarat că moare de foame cu o pensie de 2.040 de lei, din care nu îi mai rămâne nimic deoarece trebuie să dea toți banii pe medicamente. Actrița spera să primească o îndemnizație de merit de la UNITER (Uniunea teatrală din Romania), însă aceasta a întârziat să apară. Mulți oameni au fost impresionați de povestea artistei și au făcut donații pentru a o ajuta.

 • aimee iacobescu draga olteanu matei

  Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns în atenția publică după ce a mărturisit că moare de foame cu pensia de 2.040 de lei pe care o primește lunar. Foștii ei colegi de scenă au început să o critice aspru. Printre aceștia se numără Draga Olteanu Matei (82 de ani), care o critică dur pe Aimée, spunând că nu e de acord cu „văicăritul ei în piața publică”.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5