Actriţa Irina Gărdescu, marea iubire a lui Ion Dichiseanu, s-a întors în România după 40 de ani

irinagardescuaarc.ro_.jpg

irina gardescu ion dichiseanu
Irina Gărdescu s-a întors după patru decenii în România
foto:aarc.ro

Irina Gărdescu este o actriță foarte iubită, mai ales pentru rolurile ei excepționale în Mihai Viteazul” sau "Dimitrie Cantemir”. Vedeta a părăsit România în anul 1975 și a lăsat în urmă o carieră promițătoare în lumea filmului, dar și pe iubitul ei, Ion Dichiseanu.

Irina Gărdescu (68 de ani) s-a întors după patru decenii în România, Ea este fiica actorului Nicolae Gărdescu și a devenit celebră datorită peliculelor cinematografice  Castelul condamnaţilor”, “Puterea şi adevărul”, “Adio, dragă Nela”, “Muschetarul român” ,“Dimitrie Cantemir “și Mihai Viteazul”. Actrița arată senzațional, este în formă maximă și are un corp de invidiat. Irina Gărdescu a declarat că a plecat din țară cu mama și sora ei și a urmat cursurile unui institut de modă, în New York.

Familia mea era separată, părinţii divorţaseră, iar mama se stabilise în Statele Unite. În vremurile alea de tristă teroare am ales să plecăm la ea, eu şi sora mea. Tata a rămas aici, în România. Am ajuns la New York, după ce mama a făcut numeroase intervenţii să putem pleca. Am făcut cursurile unui faimos institut de modă, pentru că nu mă aşteptam să ajung la Hollywood”, a declarat actrița, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Diva anilor ’70 a fost marea iubire a lui Ion Dichiseanu, iar ea a declarat că l-a revăzut în urmă cu puțin timp.

“L-am revăzut de curând: a fost o mare, mare surpriză. Nici nu mai ştiam dacă ne recunoaştem! L-am găsit neschimbat. El era foarte tandru, foarte plăcut, un actor de mare talent, un actor complet”, a spus Irina Gărdescu.

irina_gardescu_in_mihai_viteazul_large.jpg

irina gardescu mihai viteazul
Irina Gărdescu a devenit celebră pentru rolul pe care l-a jucat în "Mihai Viteazul"
foto: captura video

Diva a fost căsătorită timp de 25 de ani cu un francez, iar în prezent locuiește în Franța și conduce o afacere de producţie şi distribuţie de articole de lux. Actrița a mărturisti că nu mai e interesată să joace în filme, dar nu exclude posibilitatea. Publicul românesc a adorat-o mai ales în rolul Rossanei Viventini, în „Mihai Viteazul”, unde a lucrat alături de două legende: Sergiu Nicolaescu și Amza Pellea.

Au fost doi oameni minunaţi. Sergiu era un workoholic, lucra foarte mult, era cel mai amplu film al său, cel mai greu. Pe Amza îl ştiam de mai multă vreme, că era prieten cu tata, mergeam cu ei în turnee. Îmi amintesc că la un moment dat venea la noi în vizită şi ne dădea, mie şi surorii mele, ţigări pe ascuns. Amza era o persoană plăcută şi generoasă, atât ca om cât şi ca artist”, a spus Irina Gărdescu pentru Adevărul.
 

 

loading...
Loading...

Citește și