7 sfaturi pentru mămici, în primele săptămâni după naştere. Ellie White vă învaţă

ellie-white-copil-mihai.jpeg

ellie white
Ellie White şi Mihai, primul copil al vedetei
Foto Arhivă Personală
Citeste tot despre: 

Perioada de după naştere poate fi una foarte grea pentru tânăra mămică, mai ales dacă cumva este şi prima pe care o are. Sfaturile nu sunt niciodată prea puţine în această perioadă, iar o femeie cu doi copii poate fi o sursă importantă de informaţii post natale.

Ellie White este fericita mămică a unei fetițe sănătoase și frumoase. La două săptămâni de la venirea pe lume a micuței Alexis Maria, artista, mamă a doi copii, a așternut pe blogul său, www.elliewhite.ro, șapte sfaturi de care orice mămică ar trebui să țină cont după ce a dat naștere unui copil.

  • Să nu renunți la contactul piele-pe-piele. Vei observa că bebelusul tău este foarte liniștit și impresionat atunci când te simte, când simte căldura corpului, mirosul tău și, totodată, el se va simți în siguranță. În cazul meu, atât Mihăiță cât și micuța adorm mult mai bine la mine în brațe.
  • Dacă întâmpini probleme cu alăptatul, nu ezita să ceri ajutor. Mergi la medicul tău, vizitează centre de specialitate sau vorbește cu prietenele care au trecut prin această perioadă. În cazul meu, medicul mi-a recomandat Galafor Forte, ceai de chimen și anason, și să consum multe lichide.

7 sfaturi pentru mămici

  • Băița copilului este o altă problemă de care te vei lovi. Bebelușul poate fi îmbăiat zilnic după ce a ieșit din spital. Trebuie să aveți foarte mare grijă, astfel încât cordonul ombilical să fie menținut uscat. Buricul se curăță doar cu soluția indicată de medic până când va cădea singur. Noi am fost sfătuiți de către medic să facem următoarele: băiță zilnic până la vârsta de 1 an (folosim doar produse Mustela), iar, legat de cordonul ombilical, în fiecare seară îl tamponăm ușor cu betadină.
  • Vorbește cu cineva. Fie că te destăinui soțului, mamei sau unei prietene, important este să îți exprimi emoțiile care vor veni imediat după sosirea bebelușului pe lume. Am norocul că pot vorbi cu Doru, care mă înțelege și comunicăm foarte bine, dar am și câteva prietene bune cu care mai povestesc.
  • Ține un jurnal. O agendă, un pix și răbdare. Chiar dacă nu te pricepi în ale scrisului, vei vedea că în această perioada vei avea inspirație și subiecte despre care să scrii. Copilul tău o să fie foarte încântat când va crește și va vedea că ai făcut asta pentru el.

7 sfaturi pentru mămici

  • Primele săptămâni, acasă cu cel mic, sunt cele mai provocatoare, din punct de vedere emoțional, dar și fizic. Vor fi foarte multe schimbări pentru tine și uneori te vei simți epuizată, dar toate acestea vor trece. Fii puternică, merită!
  • Ai grijă să mananci mese regulate și să consumi multe lichide. Este foarte important să accepți ajutorul din jurul tău atunci când îl oferă și să te odihnești atunci când ai nevoie.

Ellie White, artista cunoscută prin hituri precum Power of Love, Nu te mai caut, Sete de noi sau Zi ceva, a adus pe lume, în urmă cu două săptămâni, o fetiță pe care o va boteza Alexis Maria. Solista mai are un băiețel, Mihai, acum în vârstă de doi ani și jumătate, amândoi copiii din relația cu logodnicul și managerul ei, Doru Tinca.

La începutul acestui an, Ellie White s-a lansat în blogosferă, blogul său bucurându-se de un mare succes, ca de altfel și pagina ei de Facebook, ajunsă acum la aproape 900.000 de fani.  

 

Loading...

Citește și