„Vei avea grijă de hainele mele şi-mi vei da trei mese pe zi!” Restul pretenţiilor pe care Einstein le-a avut de la prima lui soţie

profimedia-0183139729.jpg

Albert Einstein a fost căsătorit timp de 16 ani cu Mileva Marić. FOTO: Profimedia
clickpentrufemei.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Pe cât de priceput era Albert Einstein la fizică, pe atât de multe lacune avea când venea vorba de interacţiune umană, lucru care a dus la un comportament deloc plăcut al marelui om de ştiinţă cu femeile din viaţa lui.

Genialul fizician s-a însurat cu Mileva Marić în 1903 şi, încă de la începutul mariajului lor, Albert şi-a arătat adevărata faţă. Iar, pe măsură ce timpul trecea, căsnicia lor avea tot mai mult de suferit şi relaţia dintre cei doi soţi devenea tot mai problematică. De fapt, Einstein ajunsese să-i propună lui Marić o listă întreagă de pretenţii pe care el le avea de la ea, iar biata femeie s-a văzut obligată să i le satisfacă de dragul copiilor pe care-i aveau împreună.

Atunci când şi-au unit destinul, Albert avea 24 de ani, iar Mileva, 28 şi ceea ce îi apropiase pe cei doi tineri era o mare pasiune atât pentru celălalt, cât şi pentru fizică, domeniu de care erau amândoi fascinaţi. Însă munca nu a fost de-ajuns pentru ca ei să continue o viaţă frumoasă împreună. Nu de puţine ori, Einstein se izola de tot restul lumii, acaparat fiind de munca lui şi neglijându-şi adesea igiena personală. La scurt timp de la nuntă, Marić şi-a dat seama că se măritase cu un bărbat „însurat‟ cu profesia sa. Totuşi acest lucru n-a descurajat-o pe prima doamnă Einstein şi i-a rămas alături marelui fizician în ciuda tuturor greutăţilor întâmpinate.

Citeşte aici ce includea lista de pretenţii a lui Einstein şi ce clauză bizară conţinea contractul nupţial dintre fizician şi prima sa soţie!

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul