Sex-simbolul suedez Anita Ekberg, diva din La Dolce Vita

anita-in-anii-60_gettyimages-3068269.jpg

Iubirile ei cu starurile de la Hollywood au fost intens vânate de presă
sex simbol anita ekberg dolce vita
foto: Getty Images
Citeste tot despre: 

Sau una dintre precursoarele starletelor de azi, voluptuoase, dar cu talent mai degrabă anemic, care se vor vânate cu orice preţ de paparazzi! Luna aceasta, senzuala blondă din La Dolce Vita ar fi împlinit 85 de ani!

Ar fi putut fi şi prima Bond Girl, dar a pierdut competiţia în faţa Ursulei Andress. Aşa încât a rămas în istoria cinematografiei doar cu o secvenţă nemuritoare. Mai mult nici n-ar fi putut, însă momentul în care Sylvia, personajul ei din La Dolce Vita, intră în Fontana di Trevi, îmbrăcată într-o rochie neagră, fără bretele, cu decolteu generos, este una dintre cele mai iconice scene de film din toate timpurile…

„Am îngheţat de frig filmând acea scenă. Au trebuit să mă ridice pe braţe din fântână, fiindcă nu-mi mai simţeam picioarele. Am văzut de-atâtea ori scena aceea, încât acum nu mai suport s-o urmăresc”, îşi amintea cu umor suedeza în 2005, la o emisiune radiofonică în ţara natală. Dar senzualitatea pe care o emană blonda în acea secvenţă atinge şi azi publicul masculin, la 56 de ani de la lansarea peliculei regizate de Federico Fellini – o peliculă din a cărei distribuţie mai fac parte Marcello Matroianni şi Anouk Aimée şi care a câştigat Oscarul pentru costume şi a primit alte trei nominalizări din partea Academiei Americane de Film (pentru regie, scenariu şi decoruri). Altfel spus, un film care a făcut istorie şi care a transformat-o instant pe Anita Ekberg, care avea pe-atunci 29 de ani, într-un sex simbol.

Vezi mai multe poze cu sex-simbolul suedez pe www.okmagazine.ro

Loading...
 
 

Citește și

  • Iubiri cu bărbaţi faimoşi, mariaje eşuate şi un destin uimitor, care a ridicat-o pe culmile faimei, aruncând-o apoi mai jos decât şi-ar fi imaginat vreodată. Cum a ajuns diva Veronica Lake, una dintre iubitele lui Howard Hughes, să se angajeze ca barmaniţă pentru a supravieţui?

  • Se numărau printre cele mai frumoase și admirate femei ale acelei perioade. Au cunoscut succesul, apoi s-au evaporat. Ce s-a întâmplat cu ele?

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1