Sally Field, arestată la un protest pentru mediu. Era alături de Jane Fonda

sally-field-arestata.jpg

Sally Field a fost arestată vineri
foto: Profimedia

Celebrităţile au scos armele grele în lupta pentru mediul înconjurător şi protestează săptămânal în Washigton, SUA. Jane Fonda, cea care a pornit iniţiativa, a fost deja arestată de mai multe ori în faţa Capitolului, iar acum a venit rândul lui Sally Field să fie luată de poliţie în catuşe.

Actriţa de 73 de ani, cunoscută pentru rolul din "Doamna Doubtfire", a fost reţinută vineri, 13 decembrie, şi a fost extrem de bucuroasă că a enervat oamenii legii întratât încât să i se pună cătuşe. Cu un zâmbet larg pe buze, ea a ridicat mâinile în aer, pentru a se vedea că e arestată, conform dailymail.co.uk. 

Sally Field, care a luat premiul Oscar, se alătură astfel unei liste lungi de vedete arestate recent la protestele din Washington, numite de Jane Fonda "Fire Drill Friday". Ted Danson, Diane Lane, Robert F. Kennedy Jr şi Patricia Arquette se numără printre celebrităţile care au ajuns în detenţie. 

La protestele din faţa Capitolului, Jane Fonda încurajează manifstanţii să poarte roşu aprins, iar Sally Field s-a conformat. Deşi a avut o ţinută albastră, ea a pus un fular imens roşu în jurul gâtului. Actriţa a ţinut şi un discurs, în care a subliniat că acum e momentul să acţionăm. 

Sally va fi probabil amendată cu 50 de dolari, o nimica toată, având în vedere că are o avere de 55 de milioane. 

profimedia-0488010001.jpg

Sally Field a protestat în Washington alături de Jane Fonda
foto: Profimedia

Jane Fonda, inspirată să protesteze de Greta Thunberg

Jane Fonda a început proteste din 11 octombrie, în faţa Capitolului din Washigton, pentru a atrage atenţia politicienilor. Actriţa, laureată de două ori cu premiul Oscar, a fost arestată de patru ori şi, prima dată, a primit doar o amendă de 50 de dolari. La cea de-a patra abatere, însă, pe 1 noiembrie, a fost nevoită să petreacă o noapte în puşcărie. "Condiţiile nu sunt bune, sincer, şi trebuie să dormi pe metal. Am 82 de ani şi m-a durut. Am stat acolo 20 de ore, şapte în celulă. În toate celelalte celule erau mai mulţi oameni. În a mea, doar eu şi gândacii", a povestit Fonda. 

Actriţa a decis să se mute, cel puţin temporar, în Washigton fiind inspirată de Greta Thunberg. "Am venit aici pentru că ea a spus că ne-a luat foc casa. de asta am numit protestele Fire Drill Friday, sunt un exerciţiu de incendiu, în fiecare vineri, la 11, când ne concentrăm pe schimbările de mediu". Ea ve protesta până când vor fi reluate filmările pentru serialul "Grace and Frankie", în care joacă, în 2020. 

Jane Fonda este cunoscută ca fiind o activistă înfocată. Ea este feministă şi a protestat şi împotriva Războiului din Vietman, în anii 60 şi 70. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1