Mesajul câștigatorului de la Eurovision care a stârnit controverse

salvador.jpg

eurovision 2017 salvador sobral
Salvador Sobral ține în brațe trofeul cucerit în această ediție a Eurovision
Foto: Getty Images

Eurovision 2017 a fost câștigat de portughezul Salvador Sobral, care a strâns în final 758 de puncte. Artistul de 27 de ani s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate și a ajuns târziu la Kiev, însă povestea lui de viață a impresionat pe toată lumea.

Salvador Sobral a ratat primele repetiții de la Kiev, pentru Eurovision, la care a ajuns pe ultima sută de metri din pricina unor probleme de sănătate. Artistul a acuzat probleme cu inima și a suferit două operații de hernie. Organizatorii i-au permis Luisei, sora artistului, cea care a compus și melodia emoționantă care i-a adus trofeul, să facă repetiții în locul fratelui ei.

Salvador a intrat în vizorul presei imediat ce și-a făcut apariția la Kiev, unde s-a desfășurat finala din acest an. Cântărețul a stârnit controverse atunci când a purtat un tricou cu mesaj, ”SOS refugiați”. În timp ce publicul l-a aplaudat pentru această inițiativă, membrii European Broadcast Union i-au cerut reprezentantului Portugaliei să nu mai poarte haine cu astfel de mesaje, deoarece, cuvintele ar putea fi interpretate politic.

La conferința de presă ce a urmat finalei, Salvador a fost întrebat despre acest lucru, iar artistul a explicat că nu este un gest politic. ”Acesta nu este un mesaj politc, de fapt e în esență un mesaj uman”, a spus artistul.

El a mărturisit ce intenție a avut. ”Când m-am gândit că o să ajung aici imediat m-am gândit la refugiați, pentru că ei vor să scape de moarte. Să nu greșiti. Acești oameni nu sunt imigranți, ei sunt refugiați, încearcă să scape de moarte”, a declarat Salvador, care a fost însoțit de sora lui, inclusiv la conferința de presă. Cântărețul a fost felicitat de jurnaliști și de fani. Un ziarist din Moldova i-a dăruit câștigătorului un suvenir de la un fan. Salvador a uimit asistența când a declarat că a fost complet depășit de sistemul de vot din marea finală a Eurovision.

sobral.png

eurovision 2017
Salvador Sobral, în timpul conferinței de presă ce a urmat finalei Eurovision
Foto: Click!

”Eu n-am înțeles cum s-a votat… cred că trebuie să fii matematician sau ceva de genul ăsta ca să pricepi ce se întâmplă”, a declarat artistul, care a fost fericit că piesele melodioase s-au întors pe scena Eurovision. ”Nu cred că se va schimba nimic, azi câștigi, mâine nu își mai amintește nimeni. Sincer, eu doar vreau să trăiesc o viață liniștită, dacă m-aș gândi la mine ca la un erou național sau un campion al Europei ar fi puțin ciudat”, a mai spus portughezul Salvador Sobral.

 

sunstroke.png

eurovision 2017 sunstroke project
Trupa SunStroke Project din Republica Moldova s-a clasat pe locul 3 în finala Eurovision
Foto: Getty Images

kostov1.jpg

kristian kostov
Kristian Kostov a plâns când a aflat că nu a câștigat Eurovisionul
Foto: Getty
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1