David Bowie şi-a anunţat moartea în ultimul său videoclip

david_bowie_lazarus.jpg

David Bowie a murit la 69 de ani, după o grea luptă cu cancerul
Foto: Getty

Legendarul artist David Bowie a murit duminică (10 ianuarie), la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. Deşi a fost bolnav, cântăreţul englez a ţinut secretă boala sa, însă a avut grijă să le dea de înţeles fanilor că nu mai are mult de trăit. Chiar de ziua lui, pe 8 ianurie, Bowie a lansat ultimul său album, "Blackstar", alături de un videoclip pentru piesa "Lazarus", care anunţa moartea artistului.

Moartea lui David Bowie a fost un şoc pentru întreaga lume. Însă artistul a ţinut să lase indicii că suferă de o boală terminală prin intermediul clipului piesei "Lazarus", lansat pe 7 ianuarie, cu doar patru zile înainte de veste morţii lui. În videoclip, Bowie apare pe patul de spital, legat la ochi, fragil. Primele cuvinte rostite de cântăreţ sunt "Look up here, I'm in heaven" (nr: "Uitaţi-vă aici, sunt în Rai"), vers care acum pare fi modul lui de a spune că nu mai are mult de trăit. O altă scenă care anticipează moartea lui Bowie e imaginea unui craniu pe biroul la care stă muzicianul şi care veghează ca un simbol al morţii iminente. 

David Bowie - "Lazarus"

De altfel, producătorul Tony Visconti, un colaborator vechi al lui Bowie, a declarat că ultimul album lansat de artist a fost un cadou de despărţire pentru fani. Moartea lui nu a fost diferită de viaţa lui - o operă de artă. A făcut acest album pentru noi, un dar de despărţire. Am ştiut de un an că aşa va fi. Nu am fost, însă, pregătit pentru asta", a spus producătorul, conform nme.com. 

loading...
Loading...

Citește și

 • david bowie cancer duncan jones

  Legendarul muzician britanic David Bowie s-a stind din viață, duminică (10 ianurie), după 18 luni crâncene în care s-a luptat cu cancerul. Fiul artistului, regizorul Duncan Jones (44 de ani), a confirmat vestea pe contul său de Twitter. În octombrie 2013, cu doar șase luni înainte ca Bowie să fie diagnosticat, soția lui Duncan, Rodene Ronquillo (35 de ani), a scăpat de cancer.

 • david bowie

  David Bowie a fost un artist impresionant şi un inovator. Dispariţia sa, duminică (10 ianuarie), după o luptă de 18 luni cu cancerul a şocat lumea. Artistul, pe numele său real David Robert Hayward-Jones, a realizat de-a lungul carierei 25 de albume de studio, 9 albume live, 13 albume video şi peste 51 de videoclipuri pentru melodiile sale.

 • david bowie

  David Bowie a pierdut duminică (10 ianuarie), lupta cu cancerul, după 18 luni în care a suferit discret. La două zile după ce a împlinit 69 de ani, cântăreţul, compozitorul și producătorul britanic a părăsit această lume şi a plecat la ceruri, să-i reîntâlnească pe colegii dipăruți înaintea sa din această lume, Freddie Mercury, Major Tom sau Ziggy.

 • david bowie

  Legendarul artist David Bowie s-a stins din viață la numai trei zile după ce a implinit vârsta de 69 de ani. Duminică (10 ianuarie) spre luni dimineață (11 ianuarie), cântărețul a pierdut lupta împotriva cancerului. Anunțul tragicului deces a fost făcut de fiul lui, Duncan Jones, care a confirmat vestea pe o rețea socială.

 • david bowie a murit

  Zi neagră în lumea muzicii! Celebrul David Bowie a încetat din viață duminică (10 ianuarie), la două zile după ce a împlinit 69 de ani. Artistul s-a luptat cu cancerul timp de 18 luni. Anunțul morții sale a fost făcut pe pagina lui de Facebook luni (11 ianuarie). Fiul său, Duncan Jones, a confirmat și el vestea, pe contul lui de Twitter.

 • david bowie angela bowie

  Legendarul muzician englez David Bowie s-a stins din viața duminică (10 ianuarie). Își lansase ultimul album, „Blackstar”, la 8 ianuarie, chiar de ziua lui de naștere. Bowie a rămas în amintirea publicului drept un personaj excentric, care a schimbat complet imaginea muzicii.