Complicata relaţie dintre regina Elisabeta şi Margaret Thatcher. Ce şicane şi-au făcut cele două timp de 11 ani

profimedia-0573593332.jpg

Thatcher nu avea deloc simţul umorului @shutterstock
clickpentrufemei.ro

Marea Britanie are o lungă istorie în ceea ce priveşte femeile lider, de la reginele care au condus imperiul de-a lungul timpului, până la femeile prim-ministru din vremurile moderne. Două dintre acestea, regina Elisabeta şi Margaret Thatcher, au avut o relaţie complicată, de 11 ani, timp în care s-au întâlnit săptămânal.

Regina Elisabeta nu este doar monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria Marii Britanii, ci şi singura femeie din familia regală care a luptat în război. Margaret Thatcher a fost prima femeie din Anglia care a devenit prim-ministru şi, care pe bună dreptate, a fost numită „doamna de fier“.

Margaret Thatcher a fost premierul Marii Britanii timp de 11 ani, între 1979 şi 1990, perioadă în care s-a întâlnit cu regina săptămânal. În spatele uşilor închise au existat multe situaţii tensionate, din cauza caracterelor lor puternice.

Citește aici despre diferența de vârstă dintre cele două, despre cum erau ca personalități Regina Elisabeta și Margaret Tatcher, cât durau discuțiile lor în contradictoriu.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1