Clipe triste pentru muzica metal. Fostul baterist al trupei Pantera, Vinnie Paul, a murit la 54 de ani

vinnie-paul.jpg

Vinnie Paul
Vinnie Paul a fost bateristul formației Pantera și unul dintre fondatorii trupei
Foto:Getty

Vinnie Paul Abbott, fostul baterist al formației Pantera, a murit la vârsta de 54 din cauze necunoscute. Decesul a fost confirmat de către un reprezentant al bateristului.

Trupa Pantera, din care Abbott a făcut parte, a scris un mesaj pe pagina de Facebook în care i-a anunțat pe fani despre trecerea în neființă a fostului membru. “Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul a trecut în neființă. Paul era cunoscut pentru munca sa ca baterist al trupelor Pantera și Hellyeah. Nu există alte informații la această oră. Familia a solicitat și vă roagă să le respectați intimitatea în această perioadă”, este mesajul formației, potrivit edition.cnn.com.

Viața lui Abbott a fost marcată de concerte zgomotoase și de mii de fani care participau la concerte, însă și de momente mai puțin fericite, precum moartea fratelui său. Pe 8 decembrie 2004, Darell Lance a fost împușcat în timpul unui concet pe care îl susținea alături de formația din care făcea parte. Vinnie a fost afectat de această dramă, dar nu s-a lăsat doborât, ci din contră, a încercat să trăiască la maxim orice moment, după cum declara într-un interviu, în anul 2014. 

panterapaphotol180210-620x417.jpg

membrii-trupei-pantera
Membrii formației Pantera

„De când a murit fratele meu, simt că trebuie să trăiesc pentru amândoi. Cred că el este aici, cu noi, bucurându-se de tot ceea ce facem, muzical vorbind. Ceea ce îl făcea cel mai fericit în viața aceasta era să pună un zâmbet pe fețele tuturor. Făceam totul împreună, eu și Dime, și, în noaptea aceea, la Columbus, nu s-a mai întâmplat asa. Tipul, Nathan Gale, ucigașul, voia să mă omoare și pe mine, dar nu a mai apucat.

Cumva, încă sunt aici, ca să duc mai departe tradiția fratelui meu. Chiar dacă au trecut deja 10 ani de atunci, încă mai am flashback-uri. Nu vreau să-mi amintesc. Nu vreau să mă gândesc la asta. Nu vreau să-i aud pe alții vorbind despre asta. Este greu, dar mi-am găsit cumva pacea. Sunt fericit cu ceea ce fac cu Hellyeah acum și mă bucur că lucrurile merg înainte”, declara Vinnie, în urmă cu patru ani. 

Formația Pantera 

Pantera este o trupă americană de heavy metal, formată în 1981 în Arlington, Texas, Statele Unite ale Americii de către fraţii Darrell Lance Abbott "Dimebag" (chitară) şi Vinnie Paul (baterie). Fraţilor Abbott li s-au alăturat basistul Jason Birchmeier şi vocalistul Donnie Hart.

Jurnalistul Jason Birchmeier de la Allmusic a definit Pantera ca fiind “una dintre cele mai bune trupe de metal ale anilor 1990”. Cei de la Pantera au ocupat locul 20 în clasamentul VH1 al celor 100 cele mai bune trupe de hard rock şi se clasează pe locul al cincelea în clasamentul celor 10 cele mai bune grupuri de heavy metal ale tuturor timpurilor.

loading...
Loading...