Asistentul de regie a recunoscut că nu a verificat toate gloanţele din arma folosită de Alec Baldwin

dave-halls.png

dave halls
Asistentul de regie Dave Halls i-a înmânat arma lui Alec Baldwin, spunându-i că este sigură
foto: IMDB

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

David Halls, asistent de regie la filmul western „Rust”, a declarat în fața anchetatorilor că nu a verificat toate gloanţele din arma pe care i-a dat-o lui Alec Baldwin pentru repetiții, deși i-a strigat acestuia că este o ”armă rece”.

Alec Baldwin a folosit arma oferită de Dave Halls, ucigând-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Autoritățile nu au stabilit încă cine este responsabil pentru această tragedie, însă deocamdată nu este exclusă deschiderea unei anchete penale împotriva lui Alec Baldwin, care este şi producător executiv al western-ului ”Rust”, a declarat miercuri procurorul din Santa Fe (New Mexico), Mary Carmack-Altwies, în timpul unei conferinţe de presă.

Până în acest stadiu, nu au fost făcute arestări şi continuă audierile martorilor care se aflau la ferma Bonanza Creek, unde Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe 21 octombrie.

În afară de Alec Baldwin, ar putea fi acuzate şi alte persoane, precum asistentul de regie Dave Halls, care i-a dat arma actorului pentru repetiţia unei scene şi a recunoscut că nu a verificat-o înainte de tragedie. 

Citește și:

Arma cu care Alec Baldwin a ucis-o pe Halyna Hutchins, folosită înainte la un tir în cutii de conservă

Șeful comitatului Santa Fe: ”Cred că a fost o neglijență pe platou”

„Cred că a fost neglijenţă pe platou şi cred că sunt întrebări la care industria de cinema şi, poate, statul (New Mexico) trebuie să se gândească”, a spus şeriful comitatului Santa Fe, Adan Mendoza. 

Potrivit mai multor martori, Dave Halls l-a anunţat pe Alec Baldwin că arma este „rece”, ceea ce înseamnă în jargonul de cinma că revolverul era gol şi sigur. 

Armuriera de pe platou, Hannah Gutierrez-Reed, 24 de ani, ar putea, de asemenea, să răspundă pentru această tragedie. La un film, armurierul este responsabil de armele folosite şi trebuie să se asigure în permanenţă că nu sunt periculoase pentru echipă. Armele sunt păstrate încuiate atunci când nu sunt folosite. 

Potrivit mărturiilor adunate de anchetatori, Hannah Guttierez-Reed a afirmat că ea a pus în siguranţă pistoalele înainte de a fi folosite pentru repetiţia lui Alec Baldwin, în timp ce echipa a părăsit platoul pentru o pauză de masă, dar nu şi muniţia. 

Citește și:

Noi detalii în cazul tragediei de la filmări. Alec Baldwin ar putea răspunde în calitate de producător al filmului

Asistentul de regie Dave Halls nu a verificat ”toate cartușele din cilindrul rotativ”

Dave Halls a mărturisit că armuriera i-a arătat arma adusă pe platou după pauză şi şi-a amintit că a văzut trei cartuşe „false” în cilindrul rotativ. „El a admis că ar fi trebuit să le verifice pe toate, dar nu a făcut-o”, a scris un anchetator în raport. 

În urma percheziţiilor, de la faţa locului au fost adunate 500 de cartuşe, printre care s-au aflat şi unele adevărate, fapt ce trebuie confirmat de analize de laborator, a spus şeriful. 

Citește și:

Ultima imagine cu Halyna Hutchins, chiar înainte de a fi ucisă de Alec Baldwin la filmări. «Am stat lângă ea»

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5