Actriţa Sonia Darrin, cunoscută pentru rolul din filmul «The Big Sleep», a murit la vârsta de 96 de ani

Actriţa Sonia Darrin, parteneră a lui Humphrey Bogart în filmul „The Big Sleep”, a murit la vârsta de 96 de ani, informează The Hollywood Reporter.

Actriţă şi dansatoare, Darrin a murit pe 19 iulie din cauza naturale, într-un spital din New York, a anunţat fiul ei, Mason Reese. Ea se recupera cu greu după ce, toamna trecută, a suferit o fractură la şold.

A jucat roluri secundare în filme ca „The Corsican Brothers” (1941), „The Hard Way” (1943) şi „Frankenstein Meets the Wolf Man” (1943). Darrin a dat probă pentru „The Big Sleep” (1946) şi a fost angajată de regizorul Howard Hawks.

„Toate celelalte fete erau foarte agresive şi am vrut să le arăt ce fată bună eram”, a declarat ea în 2016 pentru New York Post, într-unul dintre puţinele interviuri acordate de-a lungul vieţii.

Născută pe 16 iunie 1924, pe nume Sonia Paskowitz, în Texas, s-a îndrăgostit de film încă din copilărie. Familia ei s-a mutat în San Diegoo, apoi în Pasadena, iar în adolescenţă ea a luat lecţii de dans de la Adolph Baum. Coregrafului i-a fost cerut să colaboreze pentru „The Corsican Brothers” şi el şi-a adus câţiva elevi, astfel Darrin a apărut într-una dintre scene.

A mai lucrat cu June Lockhart şi Hugh Beaumont la „Bury Me Dead” (1947) şi a avut roluri secundare în „I, Jane Doe” (1948), „Caught” (1949) şi „Federal Agent at Large” (1950) înainte de a părăsi Hollywood-ul. 

Sonia Darrin s-a mutat la New York, unde a fost model pentru agenţia Eileen Ford.

A revenit în atenţia publicului în anii 1970, când a apărut alături de fiul ei, pe atunci star al reclamelor, la „The Mike Douglas Show”. Ea a participat la peste 30 de ediţii ale emisiunii, potrivit news.ro.

Loading...