Ziua Internaţională a Copilului Mijlociu. El este cel mai independent dintre copiii familiei

trei-copii.jpg

Copilul mijlociu este copilul dintre primul născut şi mezin. El are o personalitate aparte
Copilul mijlociu poate fi un artist
foto: Stockphoto.com/Shelly Perry

În fiecare an, pe 12 august, se celebrează Ziua Internaţională a Copilului Mijlociu. Este un bun prilej pentreu familiile cu trei sau mai mulţi copii de a-şi îndrepta atenţia spre „mijlociu”. Specialiştii spun că el este cel mai independent al familiei dar şi cel mai creativ.

Însă sunt cazuri în care acest copil poate fi trist pentru că i se pare că nu primeşte la fel de multă atenţie ca şi fraţii lui.

Copilul mijlociu este copilul, în funcţie de mărimea familiei, este cel dintre primul născut şi mezin.  Mulți cred că ordinea nașterii joacă un rol esențial în personalitățile copiilor. Specialiştii vorbesc chiar despre sidromul copilului mijlociu.  Primul născut este liderul, iar cel mic este răsfăţatul şi preferatul familiei. Prin urmare, rolul copilului mijlociu rămâne nedefinit.

Acest lucru duce la o căutare continuă a locului în familie. Însă faptul că nu i se acordă foarte multă atenţie sau cel puţin aşa resimte el, copilul mijlociu poate fi extrovertit dar şi foarte conştiincios şi deschis la noi experienţe. Copiii mijlocii trebuie adesea să lupte pentru atenția părinților lor și, uneori, pot simți că nu aparțin familiei.

Copilul mijlociu este independent și creativ

A fi un copil de mijloc, însă, nu este chiar atât de rău. Cercetările au arătat că a fi lăsați singuri pe propriile puteri poate fi de fapt un lucru pozitiv pentru copiii mijlocii. Unele studii sugerează că este posibil ca ei să nu primească la fel de multă atenție precum frații lor, însă acest lucru îi poate face independenți și creativi. Lipsa așteptărilor îi poate ajuta, de asemenea, să-și dezvolte personalitatea și abilitățile de viață fără nicio restricție externă, scrie timeanddate.com.

Cum sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului Mijlociu

Indiferent ce spun testele de personalitate și terapeuții, această zi este un prilej să ne concentrăm atenţia asupra copilului mijlociu. Astfel, părinţii şi fraţii ar trebui să încerce măcar să îi facă mijlociului ziua frumoasă.

Iată câteva idei pentru a-l face fericit pe copilul mijlociu

  1. Dacă este încă mic sau locuieşte cu voi, preparaţi mâncarea lui preferată şi luaţi-i un cadou. Măcar simbolic.
  2. Dacă este departe de voi, trimiteți-i o felicitare în care îi povestiţi o amintire amuzantă cu el. Asigurați-vă că este o întâmplare cu cel mijlociu, nu cu unul dintre ceilalți copii, altfel aţi putea să-i stricaţi ziua.
  3. Sunați-vă copilul mijlociu pentru babil că deja ştia acest lucru dar va fi impresionat să afle că vă pasă de el. Spuneţi-i că-l iubiţi la fel de mult ca şi pe fraţii lui şi că va avea întotdeauna un loc special în sufletul vostru.
  4. Luaţi-l la plimbare sau faceţi una dintre activitățile lui preferate.
  5. Jucați un joc de cărți.
  6. Dacă mijlociul tău este deja căsătorit şi are un copil mijlociu, la rândul lui, sugerați tuturor să faceți o zi de activități împreună.
  7. Dacă eşti un copil mijlociu, sărbătoreşte-te cum crezi mai bine.

Istoria Zilei Internaţionale a Copilului Mijlociu

Zilei Internaţională a Copilului Mijlociu a fost creată de Elizabeth Walker în anii '80. Ea a vrut o zi pentru a onora acei copii „născuți în mijlocul familiilor”, despre care ea crede că au fost oarecum marginalizaţi.

Știați că psihiatrul austriac Alfred Adler a fost primul care a sugerat că ordinea de naștere poate avea un efect asupra personalității unei persoane?

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1