VIDEO Învață ușor! Trucuri pentru memorarea rapidă!

Citeste tot despre: 

Memoria este abilitatea mentală care ne permite să învățăm, să relaționăm și să terminăm activitățile zilnice din viață. Dar memoria este și ea afectată de timp, iar creierul are nevoie de stimulente, care să ajute acea parte să se mențină activă. Cel mai bun mod prin care îți poți îmbunătăți memoria este să faci următoarele lucruri:

Învață zilnic ceva nou

Învățarea este procesul care poate fi realizat la orice vârstă și, pentru cei care-l ignoră, este cel mai bun mod prin care îți îmbunătățești capacitatea de memorare. Pentru a evita deteriorarea funcției mentale, ea trebuie menținută activă. Cum o poți face? Învață o limbă nouă, studiază ce te interesează, învață să cânți la un instrument etc.

Memorează informații simple

Nu este necesar să înveți lucruri complicate pentru a menține creierul activ. Încearcă să memorezi în fiecare zi ceva nou: un număr de telefon, o zi de naștere, lista de cumpărături, o adresă.

Creează o hartă a minții

Crearea unei hărți a minții este o activitate simplă, care întărește abilitatea creierului de a memora. Îți poți schița o hartă, de exemplu, pentru locul în care trebuie să ajungi. Stabilește traseul și adună toate detaliile. 

Scrie

Cel mai bun mod prin care poți memora într-un timp scurt este să scrii. Scrie pe o foaie ce trebuie să înveți. Vei observa că după o perioadă nu va mai trebui să scrii, ci vei reține mult mai repede – cu timpul este imbunătățită capacitatea de memorare.

Ascultă muzică

Un mod simplu și încurajator este ascultarea de muzică. Muzica poate servi ca un exercițiu pentru memoria ta. Această activitate, mai ales când include muzică clasică, îmbunătățește abilitățile cerebrale, indiferent de ce vârstă ai. Muzica stimulează celulele creierului și te ajută să te concentrezi, să memorezi.

 

Ai griă de sănătatea creierului tău. Practică aceste exerciții simple, și nu vei întâmpina probleme!

Loading...