Cazarea la cort, mai scumpă decât la 5 stele. Ai toate facilitățile, dar și prețurile sar de 100 €

1-ursa-mica-glamping.jpg

femeie la cort
Ursa Mică Glamping Resort se află la munte, în localitatea Ciocanu. Două nopți de cazare pentru două persoane costă 312 euro
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Nici nopțile petrecute la cort, sub cerul liber, nu mai sunt ce-au fost. În anul 2021, te poți bucura de experiența dormitului în natură fără să renunți absolut deloc la confortul cu care ești obișnuit. Corturile sunt dotate cu toate facilități, de la pat, până la baie și televizor, putând concura lejer cu orice cameră de lux a unui hotel de 5 stele. Prețurile sunt și ele pe măsură.

Turiștii care vor să înnopteze în mijlocul naturii, dar să aibă confortul de la hotel au la dispoziție „glampingul”. Este un nou concept de cazare în corturi spațioase, idilice, diafane, ce ascund la interior adevărate camere moderne și luxoase. Dormi în pat, pe lenjerie fină, ai baie, televizor, chiar și ventilatoare. Toate acestea la pachet cu liniște, intimitate și aer curat. Experiența este una inedită și face toți banii, spun vizitatorii, iar asta se vede în cererea imensă de pe site-urile de booking. Cu greu mai găsești un loc de cazare în această perioadă.

Fiul lui Adrian Năstase a ridicat un camping la Corbu

nastase-teepee-camping-corbu.jpg

Așa arată campingul de la Corbu ridicat de Mihnea Năstase!
Așa arată campingul de la Corbu ridicat de Mihnea Năstase!

Fiul lui Adrian Năstase, Mihnea, a înființat o asemenea afacere la Corbu, unde a ridicat un camping cu corturi de lux. Valoarea investiției se ridică la 1.5 milioane de euro.

nastase-teepee-camping-corbu.jpg

cort nastase
Preț: până la 500 de lei pe noapte la cortul în stil amerindian (pentru două persoane)

„E cea mai grozavă stațiune de camping și glamping din România. Un mic sătuc privat de 16.000 de metri pătrați, cu patru zone: cazare, food court, bar și zona de prezentări, pentru team-buindinguri. Toate la 100 de metri de plaja Corbu”, au anunțat administratorii complexului numit Teepee. Zona de cazare include 12 corturi amerindiene de 25 de metri pătrați, dotate cu duș, toaletă, prize și frigidere (preț: 390 de lei pe noapte în timpul săptămânii și 500 de lei în weekend), 20 de corturi family de 4 persoane (120 de lei / noapte) și o zonă unde pot fi campate 32 de rulote.

Peste 226 de euro pentru două nopți la igluu

7._iglu_navodari.jpg

igluu Năvodari
Două nopți de cazare la igluurile din Năvodari ajung, în august, la 1.633 de lei
foto: BLITZ

Nu este singurul care are o asemenea afacere pe litoralul românesc. La Năvodari, departe de agitația cartierelor de blocuri, dar cu tot confortul unui hotel de 5 stele, te poți caza într-un concept exclusivist de glamping, în ingluuri. Arată ca niște module lunare, ca niște sfere ce ascund în interior o cameră dublă dotată cu tot confortul necesar într-o vacanță relaxantă.

iglu-navodari-booking.jpg

Dormitorul din cadrul igluului
Dormitorul din cadrul unui igluu

Unele au vedere directă la mare, au paturi imense, baie privată, aer condiționat, televizor. Glamping by the Sea are plajă privată, se află la 7 km de Mamaia și e cotat cu nota 8,9 pe Booking. Aici, prețul a două nopți de cazare pentru doi adulți ajunge la 226 - 246 de euro, în funcție de zilele din săptămână. Pe airbnb.com.ro, două nopți de cazare în perioada 20-22 august costă 1.633 de lei.

pret-igluu-booking.jpg

Două nopți de cazare pentru două persoane, în timpul săptămânii, pe Booking
Două nopți de cazare pentru două persoane, în timpul săptămânii, pe Booking

Tarif de lux pentru cazarea cu cortul la munte

Nu doar pe litoral există conceptul de „glamping”. La munte, între Rucăr și Bran, funcționează încă din 2016 Ursa Mică Glamping Resort, un loc unde te poți bucura de aerul curat al Carpaților sub cerul liber, fără să renunți la confortul urban.

ursa-mica-glamping2.jpg

Corturile de lux de la Ursa Mică Glamping Resort
Corturile de lux de la Ursa Mică Glamping Resort

Este o cu totul altă experiență de cazare cu cortul în natură, special concepută pentru pretențioși. „Am inaugurat acest business în urmă cu 5 ani, când nu se știa pe la noi de acest concept și nimeni nu avea încredere că va funcționa în România. Aici, totul are o sursă naturală: mâncarea de la fermele și stânele localnicilor, energia direct din panourile solare, alimentarea cu apă din sursa captată din munții Bucegi”, spun administratorii locului. Pe Booking, în luna august, două nopți de cazare pentru două persoane costă nici mai mult, nici mai puțin de 312 euro.

ursa-mica-glamping.jpg

interiorul cortului
Interiorul unui cort de la Ursa Mică

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul