"Paznicii viitorului" te ajută să-ţi fereşti casa de hoţi

8-act-1-4col.jpg

Cea mai tare dronă de supraveghere costă 50.000 $

Vrei să vezi tot ce mintea omenească a scornit în materie de sisteme de siguranţă, să îţi faci casa o fortăreaţă sau cel mai sigur loc din lume? Vino astăzi la Romanian Security Fair, târgul celor mai buni din domeniu, deschis la Romexpo Bucureşti, şi vezi o lume SF.

Drone care te urmăresc oriunde, camere care văd orice, încuietori cu amprentă de retină sau deget, garduri peste care nu poate trece nimeni, senzori pentru orice, sunt câteva dintre atracţiile Romanian Security Fair. Manifestarea a adus în perioada 18-20 octombrie la Bucureşti aparatură şi tehnologie de ultimă generaţie din toate domeniile securităţii: supraveghere video; detecţie; semnalizare şi stingere incendiu; monitorizare şi dispecerizare; securitate cibernetică; sisteme mecanice şi electromecanice de securitate; sisteme anti-efracţie; sisteme de control acces; sisteme de avertizare a pericolului precum şi accesorii de securitate. 

”Sistemele de securitate sunt gândite de specialişti în funcţie de gradul de risc şi de spaţiul în care sunt amplasate. Sunt soluţii pentru toate buzunarele, poţi instala un sistem eficient şi pentru o garsonieră, cu doar 150 de euro. La banii ăştia ai sistemul, coordonat prin tastatură sau telefon mobil şi şase senzori: pentru incendiu, bunuri şi persoane, fum, gaz-metan, monoxid de carbon, inundaţie”, ne-a spus Liviu Mateescu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate. 

untitled-2.jpg

Yalele pot fi cu amprentă digitală sau recunoașterea fizionomiei

Una dintre atracţiile târgului este drona-paznic de 50.000 de dolari. ”O livrăm dotată cu orice fel de cameră doreşte clientul. Putem pune camera 4 K sau camera cu termoviziune, camere broadcast pentru transmisiune. Autonomia depinde de greutatea de pe ea, de exemplu este de opt ore la 10 kg şi patru ore dacă duce 19 kg de aparatură”, ne-a declarat Ionuţ Marcu, reprezentantul firmei care o comercializează la târg.

8-act-4-15col.jpg

Gardul electric te zdruncină cu impulsuri de 9000 de Volți

Pentru cei care nu au încredere nici în cele mai sofisticate sisteme de securitate, seiful este o soluţie. La târg poţi vedea cele mai sofisticate case de valori, în funcţie de dimensiuni şi gradul de protecţie oferit. ”Oferim seifuri cu perete simplu din oţel de 5 mm la 150 de euro şi seifuri cu pereţi dubli, rezistente la incendiu, efracţie şi care permit protecţia datelor la 10.000 de euro”, ne-a povestit Marius Vărăşteanu, unul dintre comercianţi. 

8-act-5-15col.jpg

Seiful de 10.000 € rezistă la orice

Dar cea mai mare aglomeraţie era la standurile firmelor care vindeau încuietori. ”Avem yale cu electromagneţi, cu cod, cu telecomandă, pe bază de cititor de carduri, cu scanare de fizionomie sau amprentă de palmă sau deget. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la 120 de lei la 4.800 de lei, un sistem care nu are moarte”, s-a mândrit Călin Rus, reprezentantul unuia dintre expozanţi.

 

Loading...