Expert în securitate: „Anul viitor, Internetul va fi oprit pentru 24 de ore”

google.jpg

google
Un expert în securitate ne avertizează că anul viitor, Internetul ar putea să nu funcționeze pentru 24 de ore
Foto: Getty

În fiecare an, spre sfârșitul lunii decembrie, mass-media sunt invadate dediverse predicții din diferite domenii pentru anul care urmează. În general, scopul lor este de a atrage atenția cititorilor, dar ce poate să îngrijoreze mai mult societatea contemporană dacă nu anunțurile care se referă la mediul online?

Recent, jurnaliștii de la Business Insider au adus în atenția tuturor o predicție destul de îngrijorătoare pentru persoanele dependente de mediul virtual și anume că în 2017 (nu se știe când, ceea ce sporește suspansul), Internetul nu va mai fi funcțional.

Avertismentul vine de la furnizorul de securitate al Statelor Unite, LogRhythm, mai exact de la șeful acestui departament, James Carder. „Absența” mediului online nu se va rezuma la imposibilitatea utilizatorilor de a-și publica „selfie-urile” pe Facebook sau Instagram, ci va fi un fenomen mult mai amplu.

„În 2017, vom fi martorii unei mai lovituri care se va da cândva, undeva. Dacă Internetul se prăbușește, la fel se va întâmpla și cu piețele financiar”, a declarat expertul în securitate pentru sursa citată. De altfel, anul acesta au avut loc mai multe atacuri cibernetice, nu doar asupra rețelelor de socializare, care au avut efecte nefaste chiar dacă indisponibilitatea site-urilor a fost de scurtă durată.

În opinia lui James Carder, totul se rezumă la o foarte mare vulnerabilitate. Dacă platforme online masive și mare parte din Internetul american a fost perturbat pentru câteva ore, nu va fi o mare dificultate să se mai întâmple acest lucru și la o scară mai mare și până la 24 de ore.

Alte previziuni ale lui Carder se referă și la problematica „știrilor false” care s-ar putea înmulți anul viitor, iar hackerii ar putea viza site-uri precum CNN sau Fox News. „Atacatorii îi vor avea în vizor și pe consumatori cărora le va lua «ostatice» datele personale. De exemplu, aceștia vor amenința că vor distribui sau șterge fotografii dacă nu le oferă o anumită sumă de bani.”

Loading...
 
 

Citește și