Ce trebuie să știi după scandalul cu Antena 3 care făcea bani pe seama ta

Bitcoin a fost începutul. Acum suntem într-o lume în care numeroase monede ajung la un capital de piață foarte mare. De aceea, nu ar trebui să te mai mire că există anumiți oameni care își doresc o parte din acest profit. Implicit, încearcă orice metodă pentru a-l obține.

Subiectul a avut tracțiune mare recent din cauza Antena 3 care și-a folosit site-ul ca să mineze. A negat că ar face asta și a spus că a fost mâna hackerilor. Specialiști CERT-RO au identificat pe internetul românesc aproximativ 150 de domenii .ro pe care este folosit cod CoinHive pentru minat Monero. Totodată, experți CERT-RO au observat că pentru toate aceste domenii au fost folosite 48 de conturi de CoinHive.

Mai mult, prin folosirea portalului publicwww.com au descoperit la nivel global aproximativ 2.400 de site-uri care folosesc aceleași conturi de CoinHive ca domeniile românești.

Kaspersky Lab a comunicat, de asemenea, că în ultimele 30 de zile a identificat 241 de site-uri în România care rulează Coinhive pe computerele vizitatorilor. Cercetarea continuă și probabil numărul final va fi mai mare.

Poate cea mai populară metodă de-a obține criptomonede ca Bitcoin e minatul. Totuși, ar trebui să definesc ce este acest „minat” de metode. În articolul despre Bitcoin, am prezentat mai pe larg acest concept. Pe scurt, minatul reprezintă procesul prin care procesorul sau procesorul grafic de la o placă video execută anumite calcule pentru a debloca un bloc din acea monedă.

Află cum te asiguri că niciun site nu face bani pe seama ta!

 

 

loading...
Loading...