Scrisul ne dă de gol! Experţii grafologi dezvăluie secretele care se ascund în spatele modului în care scriem

scris.jpg

scris
Analiza scrisului poate spune multe despre adevărata personalitate a unui individ
Foto Arhivă Click!

Analiza scrisului este o ştiinţă asupra căreia chinezii s-au aplecat cu multă răbdare chiar din Antichitate. Ea poate dezvălui punctele vulnerabile și motivațiile care ne afectează starea de spirit și, în final, sănătatea.

Primul tratat de grafologie, scris în anul 1622, de către italianul Camillo Baldo, profesor de medicină teoretică la Universitatea din Bologna a fost analizat secole la rând de medici, psihologi și ulterior de specialiști francezi și germani. 

În secolul al XIX-lea grafologii au ajuns la concluzia că acest domeniu este mai degrabă o ştiinţă decât o artă. În secolul nostru, renumite personalităţi din Franţa, Germania, Statele Unite şi Israel au introdus grafologia în cadrul cursurilor de psihologie şi criminologie. 

Până şi evaluarea noilor angajaţi ai diverselor firme se face ţinând cont şi de aspectul grafologic întrucât scrisul fiecărei persoane este unicat şi reflectă, fără îndoială, caracterul acesteia. Putem trage concluzii analizând scrisul prietenilor, partenerilor noşti de dialog, al şefilor sau subordonaţilor. Prin analiza scrisului dobândim astfel o cunoaştere a persoanei cu care interacţionam şi putem afla daca este una de încredere sau nu.

Scrisul înclinat spre dreapta

Din punct de vedere grafologic, scrisul înclinat spre dreapta aparţine unei persoane care este dispusă să stabilească contacte cu semeni din diverse domenii de activitate. Astfel de persoane sunt în general flexibile şi generoase. Din punct de vedere medical, persoanele care au un scris înclinat spre dreapta tind să fie pacienţi docili, care înţeleg că problemele lor de sănătate sunt tratabile. Fie că sunt reumatici sau cardiaci, aceşti subiecţi dau dovadă de voinţă şi fac orice pentru a reveni la normalitate. 

Scrisul înclinat spre stânga 

Persoana care are un scris înclinat spre stânga este raţională chiar şi în momentele delicate din viaţa sa. Pe de altă parte, ea nu se destăinuie nici prietenilor şi lasă impresia că aşaza în permanenţă o barieră între sine şi interlocutor. Astfel de persoane îşi macină nelinştea în castelul lor de fildeş. Adesea au probleme de ordin digestiv, sunt predispuse ulcerelor şi insomniilor. 

Scrisul variat

Scrisul variat ne prezintă o persoană pe care nu poţi conta în momentele importante din punct de vedere decizional. Instabilitatea sa emoţională ne sugerează că această persoană capricioasă poate face gafe mari atunci când raţiunea îi scapă de sub control.

Printre trăsăturile esenţiale în descifrarea unui scris trebuie să amintim mărimea literelor

Scrisul cu litere mari ne înfăţişează o persoană dornică să se afirme frecvent, să monopolizeze conversaţiile, dar şi scena socială în general. Scrisul dă de gol genul de om pregătot să dea riposte oricărei persoane care refuză să îi ofere suficentă atenţie. De aceea, astfel de persoane pot suferi de tensiune oscilantă, nevroze care se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. Şi ficatul poate fi afectat din aceleaşi motive. 

Scrisul mediu îi recomandă pe cei care nu depăşesc măsura în relaţiile cu semenii. Faptul că se pot adapta cu rapiditate este în avantajul lor şi al anturajului în egala măsura. Astfel de persoane rareori au probleme cu echilibrul emoţional. Ele sunt mereu atente să nu depăşească măsura. Din punct de vedere al dietei, ele mănâncă la timp şi evită alimentele cu aciditate crescută care le fac vulnerabile la bolile aparatului digestiv şi urinar. 

Scrisul cu litere mici aparţine unei persoane care se teme de situaţiile neprevăzute şi care este adesea dominată de complexul de inferioritate. Scrisul mic, dar ordonat este specific intelectualilor, cercetătorilor, oamenilor de ştiinţă, dar şi filosofilor. Dacă mărimea literelor descreşte la finalul cuvântului, subiectul este stăpân pe sine, matur şi ştie ce are de făcut. Dacă, din contră, mărimea literelor creşte la finalul cuvântului atunci subiectul este unul teribilist, care riscă prin decizii tocmai atunci când nu este cazul. O astfel de persoană are o imunitate scăzută şi poate să devină supraponderală. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1