Zgomote ale corpului care pot indica o boală

fata_maini_la_urechi.jpg

tiuit urechi, zgomotele corpului, semne de boala, sughit, articulatii care trosnesc
Aspirina în doze mari, diureticele, antidepresivele pot cauza ţiuitul în urechi.
www.clicksanatate.ro

Anumite sunete pe care le emite corpul tău pot fi semnul unei afecţiuni. Descoperă dacă este vorba despre o problemă uşoară de sănătate sau despre o afecţiune care necesită tratament!

Articulaţii care trosnesc

Un zgomot destul de des întâlnit este atunci când faci câte o mişcare bruscă şi simţi cum articulaţiile îţi trosnesc, fără să te doară. Este un zgomot normal care se produce la reînnoirea lichidului din interiorul articulațiilor. Nici pocnitul degetelor nu ar trebui să te îngrijoreze, însă dacă ai obiceiul să-ţi pocneşti degetele destul de des ar fi bine să încetezi, pentru că, în timp, poate să ducă la slăbirea articulaţiilor.
Dar dacă în momentul în care se aud pocnituri apare şi durerea, mai ale dacă ai peste  45 de ani sau dacă ai suprasolicitat articulațiile, în urma sportului, este bine să vorbeşti cu medicul.

Ţiuit în urechi

Zgomotul neplăcut pe care o persoană îl aude în ureche, poate semăna cu un bâzâit, un ţiuit, o fluierătură dispare de cele mai multe ori de la sine, însă poate fi semnul unei boli. Astfel,poate fi semn de anemie, dar poate chiar să indice o tumoră pe creier.
Şi unele  medicamente (aspirina în doze mari, diureticele, antidepresivele, anumite antibiotice antiinflamatoare non-steroidiene şi anumite citostatice) pot cauza ţiuitul în urechi. În cazul în care acesta apare brusc şi este însoţit de greaţă, vărsături, ameţeală, pierderea cunoştinţei, atunci cel afectat trebuie să meargă la urgenţe.

Sughiţ

De cele mai multe ori sughiţul este inocent şi nu indică prezenţa niciunei boli. Însă, dacă este persistent poate însemna că muşchii diafragmei sunt lezaţi. Aceste situații se întâlnesc în afecțiuni precum refluxul gastro-esofagian, hepatita, pneumonia, laringita, ulcerul ori în cazul unei tumori în zona gâtului.
 Sughiţul care persistă poate apărea și în urma unor afecțiuni ale sistemului nervos: meningita, encefalita, tumorile, accidentele vasculare cerebrale. Și afecțiunile metabolice, precum diabetul zaharat și insuficiența renală, se pot manifesta prin sughiț, alături de alte simptome.
Află pe clicksanatate.ro ce afecțiuni indică eructațiile frecvente!

Bolile ți se pot citi pe ten

4 din 10 femei sunt diagnosticate cu fibrom uterin

 

Loading...
 
 

Citește și