Aroma frunzelor de mentă crește puterea de concentrare

Menta.jpg

Menta
Aroma de mentă sporește puterea de concentrare, dar și performanța fizică
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Aromele răspândite de unele plante sunt surse importante de energie. Studiile au demonstrat că aromoterapia, care se bazează tocmai pe puterea uleiurilor extrase din plante, stimulează funcţiile organismului nostru.

Aceasta este concluzia specialiştilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în această privință, au confirmat beneficiile mentei.

Aroma frunzelor de mentă crește puterea de concentrare

La un studiu pe această temă, cercetătorii au dat participanţilor să miroasă frunze de mentă. Aroma plantei a avut efecte imediate atât asupra performanţelor atletice ale sportivilor care făceau jogging în mod normal, cât şi asupra puterii de concentrare a persoanelor care aveau preocupări intelectuale sau efectuau diferite munci administrative.

„Aroma mentei influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare. De aceea, pentru a vă recăpăta energia, înaintea unei acţiuni importante, trebuie să aveţi la îndemână fie o punguţă cu frunze de mentă, fie bomboane cu aromă de mentă”, ne recomandă specialiştii prestigiosului for universitar.          

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5