Vrei să iei contraceptive? Uite ce le reduce eficacitatea!

anticonceptionale.jpg

contraceptive orale, pilule, anticonceptionale, prevenire sarcina, reduce efectele contraceptivelor
Nu începe un tratament cu antibiotice sau laxative în paralel cu concepţionalele fără să anunţi medicul!
www.clicksanatate.ro

Anumite medicamente și alimente pot influența negativ efectele contraceptivelor. Contează și modul în care le păstrezi. Înainte de toate, însă, află dacă nu cumva metoda îți este contraindicată și ce teste e bine să faci pentru a alege tipul potrivit!

Ceaiurile și sucurile

Nu bea ceai de sunătoare și suc de grapefruit când iei anticoncepționale, deoarece acestea scad efectele lor. Dacă vrei să bei una din cele două băuturi, folosește prezervativul.

Antibioticele și laxativele

Nu începe un tratament cu antibiotice sau laxative în paralel cu concepționalele fără să anunți medicul. Multe dintre acestea anulează efectele pilulelor, așa că ia în vedere folosirea prezervativului.

Umiditatea și căldura

Nu ține anticoncepționalele în baie sau zone umede, deoarece căldura și umiditatea pot afecta compoziția pastilelor, astfel că efectul poate scădea. Se țin în locuri uscate, nu mai mult de 30 de grade.

De reținut!

Nu folosi pilula de a doua zi dacă uiți să iei anticoncepționalele. Corpul va primi un surplus de hormoni, pe lângă pilule și poți avea stări de vomă, greață, amețeli și migrene. Nu lua pastila mai târziu dacă uiți să o iei. Este puțin probabil să rămâi însărcinată, iar a lua două pastile în același timp poate crea stări neplăcute.

Cui îi sunt contraindicate anticoncepționalele

Evită contraceptivele orale dacă ai avut în trecut cheag de sânge (tromboză) la picior sau alte organe ori dacă suferi de boli ale circulației sângelui rinichilor sau ficatului, de afecțiuni cerebrale, precum accident vascular cerebral, de astm, angină pectorală, epilepsie sau lupus!

Riscul bolilor cardiovasculare crește cu până la 60% în cazul persoanelor trecute de vârsta de 30 de ani care iau anticoncepționale și continuă să fumeze.

Află pe clicksanatate.ro ce teste sunt indicate înainte de a lua anticoncepționale!

Evită să iei aceste pastile în același timp!

Cum să reușești să faci față căldurii și să ai un somn odihnitor

 

Loading...

Citește și