Vrei o inimă sănătoasă? Iată alimentele pe care trebuie să le consumi!

inima.jpg

alimente beneficii sanatate inima dieta
Soia e benefică pentru inimă şi pentru că proteinele pe care le conţine reduc hipertensiunea.
www.clicksanatate.ro

Ca să ai inima sănătoasă şi să previi apariţia afecţiunilor cardiovasculare, este importat să ai o alimentaţie echilibrată, bogată în vitamine şi în minerale. Iată ce alimente poţi consuma!

Ciocolată neagră

Nu numai că este foarte gustoasă, dar este sănătoasă pentru inimă, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Ciocolata neagră scade nivelul colesterolului, spun unele studii.

Trebuie să alegi ciocolată amăruie, cu o concentraţie de peste 75%  de cacao şi să consumi zilnic câte două-trei pătrăţele.

Peşte gras

Peştele gras, precum tonul, heringul, sardinele şi somonul, este aliatul perfect pentru a preveni bolile de inimă. Este bogat în Omega-3 şi vitamina D. Omega-3 reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Vitamina D, care se găseşte din belşug în peştele gras, scade riscul de a suferi un atac de cord. Ideal este să consumi peşte de cel puţin două ori pe săptămână.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente aduc beneficii sănătății cardiace

Loading...

Citește și

  • Examinări vasculare, abdominale, urologice, cardiologice în formate 3D şi 4D pot fi făcute acum cu cel mai performant ecocardiograf existent în clinicile private din România. Acesta este deţinut de clinica nou-lansată ExMedica, iar medicii care vă vor întâmpina aici sunt nume celebre din domeniu.

  • A înflorit păducelul! În luna mai, modestul arbust se transformă pe neaşteptate într-o salbă de flori albe, delicate şi sănătoase. Studiat şi elogiat de 2000 de ani în tratatele lor de savanţii tuturor timpurilor, păducelul, planta aceasta cu puteri magice, se numără printre puţinele remedii -medicament din lume care au efecte vindecătoare în bolile de inimă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1