VIDEO: Problemă a cuplului modern, infertilitatea are soluţii de tratament

Citeste tot despre: 

Infertilitatea este considerată boală şi clasată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe locul 5 în topul dizabilităţilor la nivel global. În România, potrivit unui studiu realizat in 2018 de o companie de cercetare online pentru Asociaţia pentru Reproducere Umană, 1 cuplu din 5 are probleme de infertilitate, similar cu ce se întâmplă şi în alte ţări din Europa

Doctorul ginecolog şi obstetrician Ciprian Pop-Began, specializat în tratamentul infertilităţii cuplului şi reproducere umană asistată, cu peste 15 ani de experienţă în domeniu, subliniază că, inainte de toate, un cuplu ar trebui să apeleze la medicul specialist şi să investească încredere în el. În contextul în care potrivit aceluaşi studio menţionat mai sus, 45% dintre cuplurile care nu obţin o sarcină cred că se întâmplă din cauza stresului, însă nu iau atitudine. Dintre cei care merg la medic, doar 38% merg acolo unde trebuie, respectiv la specialistul în infertilitate.

Apoi, atunci când în urma investigaţiilor sunt descoperite diverse deficienţe nutriţionale, este important ca membrii cuplului să apeleze la produse  naturale care pot restabili echilibrul funcţional si care pot îmbunătăţi tonusul sexual. Sprijinul unui psihoterapeut este extrem de important din perspectiva doctorului Pop, acesta putând să ajute un cuplu infertil să îşi menţină stabilitatea emoţională şi să depăşească toate provocările care vin asociate cu un diagnostic de infertilitate. Şansele de reuşită vor creşte dacă se lucrează în echipă multidisciplinara şi dacă membrii cuplului fac ajustări în stilul de viaţă.

Află mai multe detalii, aici!

 

Loading...

Citește și

  • Specialistul Click! în refelxoterapie, Georgeta Băloiu ne spune cum ne ajută masajul în cazuri de infertilitate. În cazul infertilităţii, reflexoterapeutul profesionist foloseşte tehnica de echilibrare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1