Varza previne răcelile şi virozele

Citeste tot despre: 

Varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant, conţine magneziu, potasiu, calciu.

Toate aceste caracteristici o recomandă în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii. Aşadar, contaţi pe această legumă! Previne virozele respiratorii şi răcelile, mai ales când vremea e schimbătoare. 

De asemenea, varza este recomandată şi în tratarea arsurilor de gravitate mică şi medie, prin spălarea zonei afectate de 2 - 3 ori pe zi, precum şi aplicarea vreme de 15 minute a unor comprese umezite cu suc de varză. Acestea au efect antiinfecţios şi ajută la vindecarea mai rapidă şi cât mai estetică, prevenind formarea cicatricelor.

Rănile care se vindecă greu se tratează prin aplicarea zilnică a unor comprese cu suc de varză, care se vor ţine pe rană aproximativ o oră, după care, zona se lasă descoperită pentru a se usca, aproximativ o oră.

Tratamentul extern şi intern cu varză proaspătă are efect antiinflamator articular, încetineşte sau chiar stopează procesele degenerative, ajutând astfel la recâştigarea mobilităţii articulaţiilor.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1