Pulberea de castane, un excelent leac pentru durerile de cap

Castane.jpeg

Castane
Iată cum să obții pulberea de castane, pe care o poți folosi ca remediu contra durerilor de cap
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Pentru durerile de cap cu care se confruntă multe persoane, terapeuții au descoperit un leac excelent: pulberea de castane.

Pentru calmarea durerilor de cap s-a constatat că pulberea de castane are un efect excelent. Aceasta se obține din fructul întreg și, de aceea, se recomandă ca,înainte de a le pune la uscat, castanele să fie spălate sub un jet de apă.

După aceea, se lasă la uscat circa o oră, apoi se întind într-un loc bine aerisit. Procesul de deshidratare poate dura și o lună. Zilnic, acestea se aerisesc cu ajutorul unei palete de lemn și astfel se înlătură pericolul apariției mucegaiului. După acest interval de timp,  castanele devin sfărâmicioase și pot fi folosite la prepararea pulberii.
Pulberea fină din castanele deshidratate trebuie păstrată la întuneric în recipiente de sticlă. Dimineața, pe stomacul gol, specialiștii recomandă administrarea unei lingurițe de pulbere de castane. La început, pulberea se ține 2-3 minute sub limbă, apoi se înghite cu apă. Acest tratament naturist calmează durerile de cap și reduce procesul de reținere a fluidelor în organism.

Bine de știut: Terapeuții recomandă pulberea de castane și în afecțiunile  vasculare și reumatice. Pentru tratament, castanele trebuie alese cu grijă. Cele tari, perfect sănătoase sunt de preferat deoarece la castanele moi sau pătate, terapeuții consideră că  proprietățille medicinale sunt puternic diminuate.

În urmă cu sute de ani, călugării își preparau pâinea din făină de castane, care le menținea sănătatea și contribuia la creșterea energiei.    

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5