Uleiul de cocos, hidratant pentru piele

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Foarte sănătos pentru gătit, uleiul de cocos are şi numeroase beneficii pentru frumuseţea noastră. Miroase senzaţional, este solid la temperatura camerei, dar se topeşte în contact cu pielea. Uite ce proprietăţi uimitoare are!

Digestie

Trigliceridele sunt grăsimi săturate care se găsesc în compoziţia uleiului de cocos, având proprietăţi antiinflamatorii. Înlătură bacteriile, ciupercile sau paraziţii care provoacă probleme digestive, gastro-intestinale. Mai mult, protejează şi susţine funcţiile ficatului şi previne degradarea celulelor hepatice. Uşor de digerat, este foarte util persoanelor care vor să slăbească. 

Boli cardiovasculare

Vitaminele conţinute de uleiul de cocos sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară. Are rolul de a reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rău, al trigliceridelor şi lipoproteinelor. Toţi aceşti markeri sunt consideraţi factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Mâini uscate

Atunci când ai mâinile foarte uscate, uleiul de cocos îţi sare în ajutor. Foarte emolient, acesta se absoarbe rapid  în piele şi are un miros plăcut, conform alegesantos.ro. 

Răni

Atunci când este aplicat pe tăieturi sau zgârieturi, creează un strat subţire care protejează rănile de bacterii şi praf. Uleiul din nuca de cocos accelerează procesul de vindecare a leziunilor prin repararea ţesuturilor deteriorate.

Piele

Cremele sau ceara folosite la epilare sunt un cocktail de substanţe chimice şi, mai mult decât atât, unele dintre ele au şi un miros neplăcut. Uleiul de cocos are proprietăţi antimicrobiene şi protejează epiderma, având un miros senzaţional.

Păr

Găsim uleiul de cocos mai ales în compoziţia balsamurilor de păr. Există şi o explicaţie: se absoarbe uşor şi previne căderea părului. Aplică la rădăcină puţin ulei şi masează bine scalpul, după care acoperă părul cu un prosop. După 2 ore, poţi să îţi speli părul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5