Uite cum ştii că ai paraziţi intestinali!

Ultima actualizare:

Deşi este normal să fii speriat sau îngrijorat, nu trebuie să te simţi ruşinat dacă observi că ai simptome ale paraziţilor intestinali. Mergi la medic şi urmează instrucţiunile acestuia pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate. Iată care sunt simptomele ce semnalează prezenţa acestor paraziţi în organism!

Diaree

Diareea e un simptom al multor afecţiuni, nu numai al viermilor intestinali, însă e frecventă în cazul paraziţilor intestinali unicelulari. Aceşti paraziţi nu se văd cu ochiul liber. În cazul viermilor de dimensiuni mari, de la 2,5 cm în sus, diareea apare numai în cazul suprapopulării în intestine. Persoana afectată poate vedea viermii în materia fecală. 

Dureri de burtă

Durerea abdominală cauzată de viermii intestinali afectează partea inferioară a trunchiului, fiind mai apropiată de zona inghinală decât de stomac. Acest simptom indică prezenţa paraziţilor care se hrănesc direct din pereţii intestinali, fapt care irită nervii şi provoacă dureri severe. 

Probleme de creştere

Dificultăţile de dezvoltare sunt un simptom frecvent în rândul copiilor şi al tinerilor. Aşa cum sugerează şi termenul în sine, paraziţii intestinali se hrănesc cu nutrienţii din organismul – gazdă, în cazul de faţă corpul uman. Aceste organisme consumă o cantitate mare de vitamine şi minerale necesare în procesul de creştere. De obicei, copiii care au paraziţi intestinali sunt mai scunzi şi mai slăbuţi decât ceilalţi copii de vârsta lor. În plus, aceştia nu au energia necesară pentru a-şi desfăşura activităţile zilnice. Dacă micuţul tău doarme aproape toată ziua şi se trezeşte obosit, cauza o poate constitui prezenţa viermilor intestinali.

Chiar dacă nu le simţi fizic prezenţa, organismul primeşte constant stimuli nervoşi de la intestine. Aceşti stimuli îi transmit creierului că intestinul este plin, însă nu îşi pot da seama dacă este vorba de alimente procesate sau viermi. Prin urmare, apetitul poate suferi anumite modificări. Pe de o parte, este posibil să mănânci din ce în ce mai puţin şi să te saturi cu o cantitate mai mică de mâncare. Pe de altă parte, ţi se poate face foame mai des şi vei mânca mai mult.

Tuse seacă

Atunci când se află în primele stadii de dezvoltare, unii paraziţi migrează în plămâni şi esofag, provocând inflamarea ţesuturilor sensibile. Tusea seacă ce nu este ameliorată de remedii antigripale sau pentru inflamaţii în gât poate indica prezenţa paraziţilor. Acest simptom poate fi foarte deranjant şi chiar dureros.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net