Uite ce să faci ca să nu te doară spatele!

spate22-23-sanatate-foto-12.jpg

În timpul drumeţiilor pe munte, e bine să faceţi o pauză dacă aveţi o criză de spate
Citeste tot despre: 

Durerile de spate, indiferent de cauză, tind să ne reducă activitatea, mobilitatea şi disponibilitatea pentru deplasări. 

Şi cum este mai uşor să previi decât să tratezi, dr. Iulia Belc oferă 10 sfaturi numai bune de pus în bagaj pentru ca persoanele care au probleme la coloana cervicală, dorsală sau lombară să aibă o vacanţă liniştită. 

 1. Alegeţi genţi şi valize uşoare, eventual pe roţi, şi fiţi atenţi la scoaterea lor din portbagaj! Când faceţi acest lucru, depărtaţi picioarele la nivelul umerilor, îndoiţi uşor genunchii şi din această poziţie scoateţi bagajele. Evitaţi să le ridicaţi la urcarea pe scări, şi încercaţi să folosiţi pantele şi lifturile. 
 2. Ţineţi cont de poziţia scaunului în maşină sau în avion! Spătarul trebuie să fie drept, iar în cazul drumurilor lungi, perioadele de relaxare trebuie alternate cu mişcări de pedalare şi de rotaţie ale picioarelor. Dacă nu sunteţi şofer şi suferiţi de dureri cervicale, folosiţi un colar de suport cervical.
 3. Odată ajunşi la destinaţie, verificaţi salteaua şi pernele din cameră, pentru că e bine să le evitaţi pe cele prea moi.
 4. Dacă este o zonă montană, evitaţi plimbările lungi în pantă. Apariţia durerii este un semn că trebuie să vă opriţi, aşa că aşezaţi-vă până la dispariţia puseului. 
 5. Încălţămintea comodă, cu talpă elastică, cu susţinător al bolţii platare şi amprente anatomice pentru degete şi călcâi ar fi alegerea optimă pentru plimbările lungi.
 6. Dacă aveţi în plan o vacanţă la mare, evitaţi expunerea la soare în jurul prânzului, când intensitatea radiaţiilor solare este maximă. Utilizaţi cremă de protecţie solară odată cu instalarea pe plajă, dar şi după fiecare baie în mare sau piscină, duş sau transpiraţie abundentă. Persoanele cu dureri lombare trebuie să evite mersul desculţ pe nisipul uscat. Folosiţi sandale de plajă, de preferat cu talpă cu amprente anatomice pentru degete şi călcâi şi susţinător de boltă plantară. Mersul desculţ pe terenul neregulat este suprasolicitant pentru coloana lombară.
 7. Şi alegerea şezlongului este extrem de importantă! Capul acestuia trebuie ridicat la 35 de grade, iar sub genunchi trebuie pus un prosop făcut sul. În poziţia ventrală, culcat pe burtă, se recomandă plasarea aceluiaşi prosop facut sul sub abdomen. La intervale scurte trebuie schimbată poziţia, iar o plimbare pe malul mării, pe nisipul ud, acolo unde valurile se sparg la nivelul gleznelor sau gambelor este o bună metodă de a ne activa circulaţia periferică şi de a întări musculatura picioarelor. 
 8. Înotul este indicat, în special stilul bras. Atenţie, nu se recomandă stilul fluture şi nici înaintarea contra valurilor mari, pentru că orice mişcare de hiperextensie lombară poate fi cauzatoare de durere.
 9. Dacă mergeţi în staţiuni cu izvoare termale, ape sărate şi nămol, încercaţi să profitaţi la maximum de beneficiile acestora. Oncţiunile cu nămol pe spate sau/şi la nivelul altor articulaţii afectate sunt benefice pentru calmarea durerilor articulare. În plus, făcând aceste aplicaţii într-o formulă alternantă cald-rece, plajă-nămol-apă, veţi stimula sistemul de termoreglare a organismului şi îl veţi ajuta să se adapteze mai uşor la schimbările bruşte de temperatură şi climă, iar în astfel de momente să nu mai reacţioneze dureros.
 10. Hidrataţi-vă din plin şi evitaţi băuturile alcoolice pe plajă! Seara, puteţi dansa, adoptând un stil care să nu vă producă dureri de spate.
Loading...
 
 

Citește și

 • Trebuia să moară la naştere, însă brazilianul născut cu o malformaţie congenitală neobişnuită s-a încăpăţânat să trăiască. Are capul dat complet pe spate, între omoplaţi, jumătăţi de picioare şi cioturi de mâini şi s-a obişnuit să vadă lumea cu susu-n jos. Iată povestea extraordinară a brazilianului Claudio Vieira.

 • remedii naturiste dureri de spate tratament

  Din ce în ce mai multe persoane se plâng că au dureri puternice de spate. Fie că depun prea mult efort fizic, că stau prea mult la birou ori că sunt proaspete mămici și își țin bebelușii mult timp în brațe, durerile de spate le dau numeroase bătăi de cap. Iată câteva remedii naturiste pentru durerile de spate!

 • În momentele în care durerea de coloană nu-ţi dă pace, alege din bogăţia de plante medicinale care se găsesc din belşug la noi. Află din revista „Click! pentru femei“ care sunt cele mai bune şi cum poţi combate durerile de spate cu ajutorul lor!

 • halle berry

  La 49 de ani și după două sarcini la cea de-a doua tinerețe, actrița Halle Berry se poate lăuda cu un corp de milioane. Dar chiar și în cazul ei, una dintre cele mai sexy actrițe de la Hollywood, natura lucrează, iar trecerea anilor începe să-și pună amprenta asupra aspectului pielii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1