Uite ce boli poţi trata cu cicoare!

Citeste tot despre: 

Poate înlocui perfect cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, însă are şi alte beneficii pentru organism. Cicoarea combate constipaţia, protejează ficatul, e recomandată în caz de acnee şi poate fi utilă în curele de slăbire.

Purifică sângele

Inulina pe care o conţine cicoarea ajută la dezvoltarea bacteriilor „bune“, necesare pentru funcţionarea optimă a intestinelor. Decoctul de cicoare ajută activitatea ficatului şi a rinichiului, reglează digestia, este un remediu laxativ şi diuretic bun şi curăţă organismul de toxine şi purifică sângele. În scop medicinal, cicoarea este recomandată ca adjuvant în hepatita cronică, dischinezia biliară, constipaţia cronică, în caz de acnee şi furunculoze, anemie, digestie lentă, pietre la rinichi şi la vezică şi infecţii urinare. 

Constipaţie

Dacă vrei să îţi reglezi tranzitul şi să scapi de neplăcerile asociate digestiei lente, încearcă infuzia sau decoctul (10 minute) de cicoare. Se prepară dintr-o linguriţă de rădăcini mărunţite, la o cană cu apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi, până scapi de constipaţie. 

Cure de slăbire

Cicoarea se recomandă şi în curele de slăbire, pentru că scade pofta de mâncare. Acelaşi decoct recomandat în caz de constipaţie se bea dacă persoana vrea să slăbească: o cană pe parcursul unei zile. Se face o cură mai lungă, care se poate prelungi chiar şi o lună.

Probleme biliare

Cicoarea are proprietăţi coleretice, adică stimulează secreţia biliară a ficatului, cât şi proprietăţi colagoge, care favorizează evacuarea bilei în duoden. De ajutor este infuzia, care se prepară din 1-2 linguriţe de plantă (atât părţile aeriene, flori şi frunze, cât şi rădăcini), la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

Acneea

De la cicoare, în caz de acnee, se pot folosi atât rădăcinile, cât şi părţile aeriene. Se fac spălături locale şi se pun cataplasme pe zonele cu probleme, cu o infuzie care se prepară din 40 g de plantă la 1 litru de apă clocotită şi strecurată.

Boli de ficat şi rinichi

Planta protejează ficatul, rădăcina având capacitatea de a-l proteja împotriva acţiunii radicalilor liberi şi toxicităţii, îmbunătăţind funcţionarea acestui organ. În cazul digestiei leneşe se recomandă decoctul. Se pun 15-30 g de amestec de rădăcină, frunze şi flori la fiert, într-un litru de apă. Se fierb toate 5 minute. Se strecoară şi se bea 1 cană înainte de prânz şi înainte de cină. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1