Trucuri pentru a-ţi menţine pielea bronzată

Citeste tot despre: 

Vrei să-ţi menţii pielea bronzată cât mai mult, chiar dacă vine toamna? Specialiştii te învaţă câteva trucuri eficiente care îţi vor fi de ajutor pentru a-ţi păstra aspectul frumos şi hidratat al pielii pe o perioadă îndelungată.

Metoda de epilare. “Ar trebui să te opreşti dacă te epilezi cu ceară, pentru că odată cu îndepărtarea firelor de păr, ceara îndepărtează şi un strat al celulelor pielii de la suprafaţa acesteia (exact pielea bronzată)”, spune Vita Costenciuc, specialist în terapii corporale şi epilare, citată de csid.ro. Vita Costenciuc recomandă pe timpul verii epilarea cu zahăr pentru că aceasta smulge firul de păr fără să afecteze pielea. Printre beneficiile epilării cu zahăr se numără faptul că firul de păr reapare la două, trei săptămâni după epilare. Astfel, protejezi pielea şi, implicit, bronzul.
Duşuri cu apă cât mai rece.  Duşurile sau băile fierbinţi deshidratează pielea, fapt ce duce la uscarea ei şi la apariţia celulelor moarte mai rapid. Deci, implicit, stratul de bronz va dispărea mai uşor. Încearcă duşuri cu apă cât mai rece. Nu numai că te vor energiza, dar te vor ajuta în a-ţi menţine bronzul cât mai mult timp!
Hidratează pielea. La duş alege un gel hidratant care să nu usuce pielea, ci din contră, să o hidrateze. Şi, neapărat, hidratează-ţi tot corpul cu o cremă onctuoasă după fiecare duş. 
Foloseşte un autobronzant light. Există destule branduri care au creme hidratante ce conţin şi o cantitate mică de autobronzant. Folosirea acestora de două, trei ori pe săptămână va ajuta la menţinerea bronzului pe care l-ai căpătat deja în vacanţă. Ai grijă să nu te îmbraci până ce produsul nu intră complet în piele, pentru a nu lăsa urme pe haine. 
Aplică un produs cu particule strălucitoare. O piele bronzată este pusă în valoare de un ulei sau o pudră cu particule strălucitoare. Există nenumărate variante pe piaţă: ulei hidratant, ulei uscat sau pudră ce conţin şi particule strălucitoare. Poţi prepara chiar şi acasă: alege un ulei cu aromă plăcută şi dizolvă în el fard de pleoape sau de obraz strălucitor. Aplicat pe piele, acest ulei intensifică bronzul datorită micilor particule ce îţi fac pielea să strălucească.
Bea apă şi consumă betacaroten. Pielea rămâne hidratată mai ales dacă vei bea cât mai multă apă care să ajute pielea şi din interior. Şi pune la socoteală băuturile carbogazoase. În plus, o alimentaţie bogată în betacaroten (morcovi, cartofi dulci) va ajuta la menţinerea unei nuanţe ciocolatii a pielii tale.

Loading...