Trei reguli de aur ca să faci sport acasă, în siguranţă. Sfaturile lui Cori Grămescu

Ultima actualizare:

Creşterea numărului de infectări cu COVID-19, precum şi noile restricţii anunţate de autorităţi i-au împins pe tot mai mulţi oameni să renunţe la antrenamentele executate la sală. În acest context, Cori Grămescu, antrenor de pilates şi coach de lifestyle şi nutriţie, ne îndeamnă să nu renunţăm să facem mişcare şi ne dezvăluie secretul unui program de sport fără riscuri ce poate fi executat în confortul casei.

Antrenamentele on-line reprezintă o alternativă excelentă pentru sportul făcut la sală, dacă acestea sunt gândite special pentru acasă, cu exerciţii simplificate şi uşor de executat. Chiar dacă prezenţa fizică la sală are avantajul feedback-ului instantaneu al instructorului asupra corectitudinii executării exerciţiilor, antrenorul de pilates Cori Grămescu ne oferă alternative de antrenamente pe care le putem face cu uşurinţă acasă.

Pentru ce putem opta

„În funcţie de nivelul de pregătire şi de motivaţia fiecăruia, putem opta pentru antrenamente live pe zoom, sau antrenamente on-line înregistrate. Recomandarea mea este însă să optăm de fiecare dată când avem posibilitatea pentru antrenamente live pe zoom ale sălilor de fitness care oferă programe adaptate pentru acasă, adică exerciţii fără accesorii, cu coregrafii simplificate şi ritm de execuţie mai lent şi din care au fost eliminate mişcările cu potenţial de accidentare. Toate aceste modificări creează o rutină de sport deopotrivă corectă, eficientă, dar mai ales sigură. În plus, accesarea unei clase pe zoom oferă clienţilor posibilitatea de a fi urmăriţi şi corectaţi în timp real de antrenorul lor preferat, la fel ca la sală”, explică Cori Grămescu, antrenor de pilates şi fondator LadyFIT.

Trebuie să fim motivaţi

Indiferent despre ce antrenamente este vorba, Cori Grămescu atrage atenţia că avem nevoie de aceeaşi preocupare activă pentru forma de execuţie a exerciţiilor pe care o avem atunci când mergem la sală.„Este foarte important ca atunci când ne antrenăm acasă să nu uităm să ducem mişcările până la capăt, să menţinem postura şi mai ales să respirăm corect, pentru a nu resimţi rapid oboseala. De asemenea, trebuie să alternăm tipurile de efort fizic, exerciţii cu greutăţi pentru tonus muscular şi masă musculară de bună calitate, antrenamente cardio low impact, precum şi exerciţii pentru reechilibrare posturală cum sunt clasele de pilates sau cele pentru relaxare şi mobilitate, adică stretching sau yoga”, spune Cori Grămescu.Antrenorul de pilates dezvăluie 3 reguli de aur pentru un antrenament făcut acasă fără riscuri de accidentare.

  • Monitorizarea mişcărilor. Pentru a vedea dacă avem postura corectă şi executăm corect mişcările, Cori Grămescu recomandă să ne antrenăm în faţa unei oglinzi în care să ne observăm sau să ne folosim de ecranul laptopului pe post de oglindă.
  • Încălţăminte a­­dec­vată. „Acasă putem face fără probleme antrenamente statice pentru tonus şi rezistenţă musculară, sau clase cardio low impact. E foarte, dar foarte important să ne antrenăm în încălţăminte sport adaptată antrenamentului pe care îl facem. De exemplu, dacă ne antrenăm în şosete riscăm să alunecăm şi astfel să apară întinderi musculare”, detaliază Cori Grămescu.

  • Un spaţiu de antrenament propice. Chiar dacă ne antrenăm într-un spaţiu de 3-4 metri pătraţi este important să avem loc să facem exerciţiile în bune condiţii. Aşadar, antrenorul de pilates Cori Grămescu recomandă să dăm deoparte obiectele care n-ar putea incomoda cum sunt măsuţele de cafea, obiectele de decor sau ghivecele cu flori. De asemenea, potrivit specialistului, ideal este să ne antrenăm pe parchet, deoarece astfel eliminăm riscul de a ne împiedica în covor.
image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net