Tratamente naturiste contra aftelor

Citeste tot despre: 

Apar fie din cauza oboselii, fie a unor tulburări digestive, a stresului sau a dereglărilor hormonale. Aftele pot trece uşor şi cu remedii naturiste, dacă ţii cont de câteva sfaturi.

Tinctură de propolis

Mierea şi propolisul grăbesc vindecarea aftelor. Foloseşte 1-3 g de granule de propolis pe zi, pe care le amesteci cu puţină miere şi le mesteci foarte bine, apoi le înghiţi. Sub formă de tinctură fără alcool, propolisul se foloseşte astfel: de 3 ori pe zi, combină 30 de picături cu puţină apă şi cu miere. Pune lichidul pe o bucăţică de miez de pâine, pe care o mesteci bine înainte de a o înghiţi. 

Decoct din frunze de afin

Din frunzele de afin poţi face un decoct cu care îţi clăteşti gura. Îţi trebuie 100 g de plantă şi 1 litru de apă, pe care le fierbi 10 minute. Răceşte decoctul înainte de folosire! Acţiunea frunzelor de afin este sporită în amestec cu flori de nalbă, cu efect emolient, şi boboci de măceş, în părţi egale. Peste 2-3 linguri de amestec pune o cană cu apă fierbinte şi laşi la infuzat 15 minute. Fă gargară şi bei 2-3 căni pe zi, între mese.

Ceai din frunze de dud

Infuzia de frunze de dud şi sucul de dude au acţiune astringentă. Pentru ceaiul de dud ai nevoie de 2 linguriţe de frunze la 250 ml de apă fierbinte. După infuzare, strecurare şi răcorire, clăteşte gura cu ceaiul. Repetă procedura de 2-3 ori pe zi până la dispariţia aftelor. Frunzele de dud conţin acid folic şi vitamina C, a căror carenţă în organism duce la apariţia aftelor.

Infuzie de salvie

Cu o linguriţă de frunze de salvie şi o cană cu apă fierbinte prepară o infuzie cu care faci gargară de 2-3 ori pe zi. Cu frunze de salvie, frunze de mur şi frunze de alun, amestecate în părţi egale, prepară un decoct. Ia 3 linguri din amestec şi fierbe plantele într-un litru de apă. Lasă să se răcească. Cu lichidul călduţ, clăteşte îndelung gura, de câteva ori pe zi.

 

Loading...