Tot ce trebuie să ştii despre arsurile gastrice

femeie_durere_stomac.jpg

arsuri stomacale ulcer durere gastrita stomac
Atât gastrita, cât şi ulcerul au ca simptom comun arsurile gastrice.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Se poate întâmpla ca după o masă copioasă să ne confruntăm cu arsuri la stomac. Când acestea se repetă, este posibil să semnaleze boli precum gastrita, ulcerul sau refluxul gastroesofagian.
De ce apar?

Arsurile gastrice apar pe fondul iritaţiei stomacului, din cauza inflamaţiilor, ulceraţiilor sau acidităţii crescute la acest nivel. Adesea, se resimt în partea superioară a abdomenului. Sunt situaţii când aceste arsuri nu se limitează doar la regiunea gastrică, fiind însoţite de senzaţia de arsură acidă care vine spre gât. 

Ce boli pot semnala?

Atât gastrita, cât şi ulcerul au ca simptom comun arsurile gastrice. În vreme ce gastrita este o inflamaţie a stomacului, ulcerul produce leziuni la nivelul mucoasei stomacului sau al duodenului. Diagnosticul cert este pus după efectuarea unei endoscopii digestive superioare. Ambele afecţiuni au cauze comune, printre care infecţia cu bacteria Helicobacter pylori sau administrarea unor medicamente (antiinflamatoare). Atât gastrita, cât şi ulcerul se agravează sub acţiunea unor factori precum fumatul, alcoolul şi stresul.

Află pe clicksanatate.ro ce alimente sunt permise şi interzise!

Cum să slăbeşti 2 kg în 2 zile: dieta cu castraveţi

Din ce cauză este periculoasă anxietate

Loading...

Citește și

  • Arsurile stomacale sunt sâcâitoare şi nu-ţi dau pace, dar când urcă pe esofag, devin o problemă serioasă. Din fericire, ai la-ndemână câteva remedii naturale foarte eficiente. Iată care sunt acestea!

  • lemn dulce

    Lemnul dulce, un arbust din zonele mediteraneene, este renumit pentru valoroasele lui proprietăţi terapeutice: antimicrobiene, antivirale, diuretice, antiinflamatoare, laxative şi cicatrizante.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1