Top leacuri pentru problemele renale

ceai_macese_f.jpg

macese, rinichi, pietre la rinichi, antiinflamatoare, diuretic
Graţie acţiunii antiinflamatoare şi diuretice, măceşul previne pietrele la rinichi.
www.clicksanatate.ro

Sănătatea rinichilor poate fi menținută și cu ajutorul câtorva aliați din natură. Printre remediile utile în acest sens se numără plantele cu efect antiinflamator, diuretic și antiinfecțios.

Pătrunjelul este un bun diuretic

Unul dintre cele mai bune medicamente naturale pentru rinichi este pătrunjelul. Planta mărește diureza, previne formarea pietrelor la rinichi și ajută la eliminarea celor existenți. De asemenea, este indicat și în cistită și în pielonefrită. Pentru toate aceste probleme, se recomandă sucul de pătrunjel - 50 ml zilnic, până la îmbunătățirea stării de sănătate.

Măceșul previne formarea pietrelor la rinichi

Grație acțiunii antiinflamatoare și diuretice, măceșul este un remediu pe care poți conta dacă vrei să previi sau să tratezi calculii renali. Planta crește diureza, fiind utilă și în nefrită și edeme renale. Se recomandă decoctul de măceșe, care se obține din 2 linguri de fructe zdrobite la 500 ml de apă. Se fierb 10 minute (fructele se adaugă atunci când apa clocotește).

Pentru înlăturarea calculilor renali, este de ajutor și splinuța, plantă eficientă și în tratarea inflamațiilor urinare. Beneficii în acest sens aduce infuzia de splinuță, obținută din 1-2 linguri de plantă la 1 cană cu apă fierbinte. „Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi se mai folosesc şi frunze de brusture. Tratamentul constă în 60 g de frunze puse la infuzat în 600 ml de apă clocotită. După ce s-a răcit, bea câte 200 ml de 3 ori pe zi înainte de fiecare masă“, recomandă medicul Daniela Bușneag.

Mesteacănul elimină apa în exces

Acest arbore înalt are și valori terapeutice, în acest sens fiind folosite frunzele tinere, mugurii, seva și coaja. Remediile pe bază de mesteacăn sunt tratament adjuvant în scăderea colesterolului „rău“ și a tensiunii arteriale, fiind, de asemenea, notabile proprietățile lor în ceea ce privește eliminarea apei în exces din țesuturi și a surplusului de acid uric.

Se pun 4 lingurițe de frunze de mesteacăn în 200 ml de apă clocotită și se lasă 15 minute, după care se strecoară. Se adaugă 1 vârf de cuțit de bicarbonat și se bea. Se ia câte 1 lingură de 4 ori pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii sunt indicate în bolile renale!

Fructe pentru o inimă sănătoasă

Ce beneficii au semințele de mac

Loading...
 
 

Citește și

  • Rinichii au o misiune foarte grea: să filtreze toxinele transportate de sânge. Îi „ajuţi" enorm dacă bei cât mai multă apă, consumi cât mai puţină sare şi stai departe de proteinele animale. Iată câteva sfaturi pentru sănătatea rinichilor.

  • Fructele acestui arbust popular sunt apreciate de sute de ani, pe tot mapamondul, pentru efectele lor terapeutice remarcabile.