Tipuri de medicamente care-ți șubrezesc imunitatea

medicamente.jpg

medicamente mai ieftine, ieftinirea medicamentelor, ieftinire medicamente 35%, medicamente inovative
Ieftinirea pastilelor e o armă cu două tăișuri pentru pacienți
www.clicksanatate.ro

Anumite tratamente medicamentoase afectează flora intestinală și implicit scad capacitatea corpului de a se apăra de agenți patogeni, virusuri și bacterii.

Antiacidele

Arsurile stomacale te pot face să recurgi la medicamente care alungă aceste neplăceri, însă există riscurile de a influența negativ flora intestinală și de a reduce imunitatea. Medicamentele antiacide scad nivelul de aciditate stomacală, de aceea alimentele nu mai pot fi sterilizate în mod corespunzător. Prin urmare, sistemul imunitar ajunge să lucreze în plus pentru a combate bacteriile și virusurile patogene care pot duce la infecții.

Într-un mediu cu o aciditate scăzută, unele elemente nutritive nu pot fi absorbite bine de organism, ceea ce conduce și la carențe de vitamina C sau de fier. Pe termen lung, aceste lipsuri afectează imunitatea.

Analgezicele

Medicamentele care reduc intensitatea durerilor este posibil să provoace sindrom de intestin iritabil sau apariția unor infecții, ca urmare a creșterii permeabilității intestinale. Folosirea ocazională a medicamentelor cu efect analgezic nu afectează sănătatea, dar folosirea frecventă a analgezicelor, mai precis de câteva ori pe săptămână îți slăbește sistemul imunitar și-ți sporește riscul de a suferi de diverse boli, îndeosebi respiratorii și digestive.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte medicamente influențează negativ sistemul imunitar!

Tot ce trebuie să știi despre CALCIU

Remedii naturiste eficiente în caz de degerături

Loading...
 
 

Citește și

  • Ştiai că multe dintre afecţiunile care apar primăvara se pot vindeca cu miere de albine? Revista „Click! pentru femei" îţi spune ce boli poţi trata cu leacul din stupi!

  • Ştiai că poţi lua antibiotice şi fără să consulţi un doctor? Este vorba despre remedii naturale care au aceleaşi proprietăţi ca cele ale antibioticelor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1