Ţigările electronice, mai toxice decât cele obişnuite

Cercetătorii americani au descoperit că vaporii de la ţigările electronice conţin elemente toxice, cum ar fi cromul, şi de patru ori mai mult nichel decât ţigările normale. Ei au mai aratătat că acestea includ şi alte metale periculoase, cum ar fi plumb şi zinc.

Ţigările electronice conţin şi o substanţă chimică numită diacetil care poate cauza boli grave de plămân şi bronşiolite obliterante, dacă sunt inhalate, potrivit “Daily  Mail”. Profesorul Constantinos Sioutas avertizează că în ţigaretele electronice există cantităţi îngrijorătoare de metale toxice. “Rezultatele studiilor noastre demonstrează că ţigările obişnuite sunt mai puţin periculoase pentru sănătate decât cele electronice.

“Particulele de metal provin chiar de la tubul din care sunt formate ţigările electronice. Acest lucru înseamnă că ar trebui găsite alte mijloace de realizare a acestora pentru a diminua cantitatea de metale din fum”, a explicat Arian Saffari, conducătorul unuia dintre studiile care au fost realizate după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a interzis fumatul ţigărilor electronice în spaţii închise publice. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1