Terapii alternative pentru hernia de disc

hernie_de_disc.jpg

hernie de disc, durere de spate, durere intensa, hernie, coloana
Decontracturantele, sub formă de pilule orale, relaxează musculatura spatelui, deoarece atunci când muşchii sunt încordaţi, senzaţia de durere se amplifică.
www.clicksanatate.ro

Durerea și dificultățile de mers sunt principalele simptome ale herniei de disc. În funcție de cât de avansată este hernia de disc, pot fi recomandate și metode alternative de tratament.

O poziție incorectă pe scaun, menținută pentru o perioadă lungă de timp, sedentarismul, numărul de kilograme în plus sau ridicarea frecventă a greutăților suprasolicită coloana vertebrală. Astfel, discurile  din coloana vertebrală se deplaseză, se deformează sau chiar se rup și lezează terminațiile nervoase.

Hernia de disc apare atunci când o rădăcină a unui nerv spinal este comprimată. În general, se manifestă la discurile lombare L4 și L5, deoarece acestea susțin cea mai mare parte din greutatea corpului. Operația este de cele mai multe ori soluția recomandată, dar există și alte metode alternative prin care poate fi combătută durerea.

Calmante pentru dureri

În primele stadii ale bolii, atunci când se manifestă prin dureri la efort, dureri care radiază în picior și amorțeli ale membrului sunt recomandate tratamentele mai puțin invazive. Durerea poate fi combătută prin tratamente cu antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt diclofenacul, analgezicele și decontracturantele musculare.

Dacă analgezicele se iau pe cale orală, antiinflamatoarele se pot aplica sub formă de unguent, care se masează de mai multe ori pe zi pe zona dureroasă sau pot fi administrate sub formă de infiltrații, la nivelul coloanei. Decontracturantele, sub formă de pilule orale, relaxează musculatura spatelui, deoarece atunci când mușchii sunt încordați, senzația de durere se amplifică.

Kinetoterapia întărește musculatura

Procedurile se realizează doar în cabinete de specialitate. Exercițiile de kinetoterapie tonifiază musculatura și astfel se facilitează menținerea posturii corecte. În același timp, este scăzută presiunea la nivelul coloanei vertebrale, ceea ce are efect și asupra discului afectat, care nu va mai apăsa pe nervul spinal. Durerea scade în intensitate și musculatura va susține mai eficient coloana vertebrală.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de terapii te ajută să combați durerea acuzată de hernia de disc!

5 motive să mănânci mai des mămăligă

Greșeli care întârzie vindecarea

 

Loading...

Citește și

  • Iarna reînvie şi durerile de coloană care te pot ţintui la pat zile în şir. Revista „Click! pentru femei" îţi spune cum să eviţi crizele provocate de hernia de disc!

  • Întâi trebuie să identifici cauza durerii

    Îţi simţi spatele încordat sau, mai rău, ai rămas înţepenit „ca lupul”? Te-a tras curentul sau ai adopat pe o perioadă îndelungată o poziţie incorectă (în timpul somnului sau la birou)? Indiferent de natura afecţiunii – mecanică, ortopedică, reumatică sau neurologică – până la expertiza unui medic specialist e bine să ştim care sunt soluţiile de prim ajutor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1