Te trezești la aceeași oră? Află ce probleme de sănătate indică!

ceas.jpg

ceas, insomnie, somn, treziri nocturne, semne de boala
Trezirile nocturne petrecute în acelaşi interval orar indică faptul că unul dintre organe are nevoie de o atenţie mai mare.
www.clicksanatate.ro

Mulți dintre noi avem probleme cu somnul, fie că ne este greu să adormim, fie că ne trezim adesea în toiul nopții. Cu cât se prelungește mai mult perioada în care se manifestă aceste neplăceri, cu atât ești mai tentat să accepți situația ca pe una normală și te îndepărtezi de ceea ce înseamnă un somn sănătos. De aici până la manifestarea unei boli este doar un pas.

acă trezirile nocturne au loc în același interval orar, ar trebui să știi care dintre organe are nevoie de o atenție mai mare și ce anume trebuie să faci pentru a-ți recăpăta echilibrul. Potrivit medicinii tradiționale chineze, organismul funcționează după un ritm reprezentat printr-un ceas format din meridiane energetice. La fiecare 2 ore, unul dintre organele vitale funcționează intens.

21.00 – 23.00

Este o perioadă bună să te relaxezi înainte de a merge la culcare, pe măsură ce vasele de sânge sunt într-o perioadă de refacere. Dacă ai un dezechilibru în corp și nu te ia somnul nicicum este posibil să ai și dureri de cap. În spatele acestor neplăceri se pot ascunde probleme cu glanda tiroidă.

23.00 – 1.00

Dacă nu poți adormi între aceste ore, dacă ești cuprins de remușcări, de gânduri negre sau dacă îți scade încrederea în tine, este posibil să ai probleme legate de bilă, poate chiar pietre la vezica biliară. Bila este asociată cu stările emoționale de nemulțumire, amărăciune. E nevoie de mai multă iertare, autoacceptare, în ciuda eșecurilor, și desigur, de un control medical de rutină, de analize de sânge sau o ecografie abdominală, dacă medicul o consideră necesară.

1.00 – 3.00

În acest interval orar ar trebui să dormi profund și să visezi. Dacă te trezești sau dacă nu reușești să adormi până la ora 3.00, este posibil să ai probleme cu ficatul. Alte simptome sunt sentimentul de frustrare sau mânia. Pentru a-ți regăsi echilibrul, poți să bei puțină apă rece, să accepți că tu ai declanșat aceste sentimente negative care-ți fac rău și tot tu poți să le pui capăt. Analizele de sânge sunt și ele o modalitate de a afla cum stai cu ficatul și dacă e nevoie să faci câteva modificări de stil de viață. 

Află pe clicksanatate.ro ce indică trezirile nocturne petrecute între orele 3 și 7!

Cum ne afectează vremea sănătatea

Infuzii din plante care alungă răceala și gripa

 

 

Loading...

Citește și

  • Oricine se poate confrunta cu obositoarele "nopţi albe", dar insomnia propriu-zisă înseamnă imposibilitatea de a avea un somn de calitate, odihnitor, noapte de noapte, perioade îndelungate de timp. Pentru a fi în formă, specialişti ne recomandă să ne odihnim opt ore pe noapte, dar timpul necesar odihnei variază de la o persoană la alta.

  • insomnie cauze probleme somn

    Insomnia cronică apare atunci când somnul unei persoane este intrerupt cel puțin trei nopți pe săptămână, pentru o perioadă de minim trei luni. Aceasta este asociată cu o serie întreagă de probleme de sănătate cum ar fi anxietatea, depresia, artrita reumatoidă, migrenele, atacurile de cord și osteoporoza, conform unui studiu din 2013.