Te dor picioarele? Uite care ar fi cauzele!

Ultima actualizare:

Nu e deloc confortabil să simţi picioarele grele sau umflate, pentru că această durere îţi poate influenţa activităţile zilnice. Cauzată de afecţiuni ale muşchilor, nervilor sau ale vaselor de sânge, durerea de picioare trebuie investigată şi tratată corespunzător. Iată principalele cauze care duc la apariţia acestui disconfort!

  • Întinderi musculare. Acestea apar în special la persoanele care fac mult sport. Durerea e intensă şi zona afectată este sensibilă la atingere. Poţi aplica gheaţă înfăşurată într-un prosop timp de 20 de minute, de mai multe ori pe zi. Evită efortul fizic până la vindecare. 
  • Boala arterială periferică. În astfel de situaţii, este limitat aportul de sânge la nivelul membrelor, în special din cauza îngustării arterelor de la acest nivel. Poţi simţi o slăbiciune a picioarelor sau crampe atunci când mergi. În stadiile avansate, le poţi simţi reci sau poţi observa o anumită colorare a pielii. Această boală poate fi ţinută sub control prin medicamente sau chiar intervenţie chirurgicală.
  • Tromboza venoasă profundă. Această boală apare din cauza unui cheag de sânge la nivelul membrelor inferioare. Se manifestă deseori prin durere, umflarea piciorului şi apariţia căldurii şi roşeţii locale. Netratată la timp, tromboza venoasă profundă poate duce la apariţia embolismului pulmonar şi, frecvent, la deces.
  • Neuropatia periferică. Apare atunci când nervii care transmit semnale dinspre şi către creier sunt lezaţi. Simptomele includ senzaţia de furnicături şi slăbiciune la nivelul picioarelor.
  • Dezechilibrul electroliţilor. Electroliţii corpului sunt reprezentaţi de sodiu, potasiu şi calciu, implicaţi în menţinerea funcţiilor musculare. În timpul exerciţiilor fizice, prin transpiraţie, nivelul acestora poate scădea şi puteţi simţi, astfel, crampe musculare sau slăbiciune la nivelul picioarelor. 
  • Stenoza coloanei vertebrale. Apare atunci când spaţiile dintre vertebrele coloanei se îngustează. Acest lucru duce la apariţia presiunii asupra nervilor şi a durerii, furnicăturilor sau slăbiciunii picioarelor.
  • Varicele. Reprezentând dilatarea venelor de la nivelul picioarelor, acestea duc la apariţia durerii, a senzaţiei de „picioare grele” sau a crampelor. Este indicat să reduci greutatea corporală, să faci exerciţii fizice şi să porţi ciorapi cu nivel de compresie.
  • Lombosciatică. Durerea din lombosciatică apare din cauza nervului sciatic, care îşi are originea la nivelul coloanei lombare. Această durere variază ca tip şi intensitate. Poate fi ca o crampă sau ca o durere ascuţită şi îngreunează statul în picioare. 
  • Artrită. Afectează articulaţiile şi pot apărea diverse simptome, precum durerea, umflarea şi rigiditatea acestora. Atunci când se manifestă la nivelul şoldului, genunchiului sau al gleznelor, mersul poate deveni imposibil. Se ameliorează cu medicamente pentru durere, dar şi cu comprese calde şi reci la nivel local, conform www.farmaciata.ro. 
image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net