Solista Raluca Drăgoi, drumul de la 106, la 66 kg, după operația de micșorare a stomacului. Explicațiile medicului

raluca-dragoi1.jpg

Raluca Drăgoi, transformare uluitoare
foto: Facebook

Raluca Drăgoi, artista care a lansat, alături de Whats’Up, piesa Las Vegas, afișează în prezent o siluetă perfectă, cu totul diferită de cea din urmă cu doi ani. Solista cântărea 106 kilograme și a decis atunci să apeleze la o intervenție chirurgicală de micșorare a stomacului.

Medicul Mihai Ionescu a realizat operația denumită gastric sleeve, care a ajutat-o pe artistă să dea jos 40 de kilograme, 30 doar în primul an după intervenție. Procedura i-a schimbat radical nu doar silueta, ci a ajutat-o pe solistă să înlăture și pericolele cauzate de supraponderabilitate, care pot pune în pericol sănătatea. „A fost cea mai bună decizie din viața mea. Eram pe scenă și nu îmi mai permitea nici vestimentația să arăt cum vreau. Mă simțeam un pic frustrată. Am lăsat în trecut 40 de kilograme și pășesc în viitor mult mai încrezătoare și puternică. Aveam 106 kilograme și 66 de kilograme cântăresc astăzi”, a povestit Raluca, la Antena Stars.

raluca-dragoi.jpg

Raluca Drăgoi a slăbit 40 kg
foto: Facebook

Chirurgul Mihai Ionescu explică ce este Gastric Sleeve

„Operația de micșorare a stomacului, denumită Gastric Sleeve, induce pierderea de greutate prin limitarea cantității de alimente ingerate. Se îndepărtează o mare parte din volumul stomacului, laparoscopic, și este o intervenție mai eficientă decât cea de montare a inelului gastric. În cazul Gastric Sleeve, malabsorbția alimentelor este eliminată și astfel nu mai este nevoie de suplimente de vitamine și proteine post operator comparativ cu intervențiile de tip bypass gastric. De asemenea, este aproape eliminată posibilitatea de ocluzie intestinală și sindrom de dumping. La operația de micșorare a stomacului nu există nici o componentă implantabilă și, prin urmare, nu este nevoie de ajustare și nici nu vor exista complicații cauzate de inserția unui corp străin în organism. Spre deosebire de intervenția de inel gastric însă, gastric sleeve nu este o operație reversibilă”, explică medicul chirurg Mihai Ionescu. 

thumbnail_dr-mihai-ionescu-chirurgie-stomac-4.jpg

Mihai Ionescu este medic primar în chirurgie generală, cu competență în chirurgia obezității

Cât slăbim după operație

„După intervenție, se vor pierde kilograme rapid în primele 3-6 luni, pentru ca apoi scăderea în greutate să încetinească. Rezultatul final se va vedea după 9-12 luni de la operație, adică atunci vom fi pierdut între 70% și 100% din greutatea excedentară. Candidații pentru gastric sleeve sunt cei cu un indice de masa corporală (IMC) > 40 sau IMC > 35, ce asociază o altă afecțiune cauzată de obezitate, cum ar fi diabetul zaharat de tip II, hipertensiune arterială, sindromul de apnee în somn, artrita severă, astm, hipercolesterolemie și bolile cardiovasculare”, adaugă medicul chirurg Mihai Ionescu.

Dieta după operație

Dieta după operația de micșorare a stomacului (gastric sleeve) este esențială și este important ca pacientul să înțeleagă pe deplin rolul acesteia. Această dietă se ține în primele 2 săptămâni după operație. „Imediat după gastric sleeve, pacientul va consuma timp de 7 zile numai lichide, iar apoi zilele 7-14 mâncare pasată. Din a treia săptămână va putea consuma alimente solide ca înainte de operație. Scopul dietei este să lase stomacul să se vindece și să ofere pacientului răgaz de a-și adapta alimentația la stomacul micșorat”, explică  medicul chirurg Mihai Ionescu.

dr-mihai-ionescu-chirurgie-stomac-3a.jpg

Intervenția de gastric sleeve costă aproximativ 5.800 euro

Cât pierdem în greutate

„Pacienții pot pierde în jurul valorii de 60-100% din greutatea în exces cu un accent pe o eficiență mai sporită în cazul micșorării stomacului. Asta depinde bineînțeles, dacă pacientii urmează întocmai toate instrucțiunile pe care medicul le stabilește”, spune medicul Mihai Ionescu.

Cât costă operația

Intervenția de gastric sleeve costă aproximativ 5.800 euro. Mihai Ionescu este medic primar în chirurgie generală, cu competență în chirurgia obezității, oncologică, laparoscopică și chirurgia planșeului pelvin. Este membru în Colegiul Medicilor din România, Societatea de Chirurgie, Asociația Română de Chirurgie Endoscopică (ARCE) Asociația Europeană de Chirurgie Endoscopică (EAES) și în Consiliul Medical General (GMC-UK). Actualmente el conduce departamentul de chirurgie generală și metabolică al spitalului Medicover București.

Citește și:

Vedete care şi-au făcut operaţie de micşorare a stomacului

Au slăbit un sfert de tonă, acum au trecut la cuţit. Vedetele s-au întors pe masa de operaţie

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1