Simptomele celor mai comune boli cu transmitere sexuală

CLIIMA20140522_0020_1.jpg

Printre cele mai comune simptome ale gonoreei se numără secrețiile vaginale albe

Bolile cu transmitere sexuală au, în general, simptome asemănătoare, care dacă nu li se acordă atenția cuvenită duc la agravarea afecțiunilor. Pentru a-ți proteja sănătatea, află cum se manifestă cele mai comune afecțiuni sexuale.

Clamidioza

Simptomele acestei afecțiuni se manifestă la jumătate dintre bărbații infectați și la o treime dintre femei, cele mai frecvente fiind senzația de arsură în timpul urinării, urina tulbure, febra, oboseala, pruritul genital și durerile abdominal joase.

Infecția bacteriană cu agentul infecțios Chlamydia poate fi ușor tratată cu antibiotice. Altfel, poate duce la inflamarea pelvisului, ceea ce poate conduce ulterior la infertilitatea la femei.

Herpesul genital

Simptomele acestei afecțiuni apar după 20 de zile de la contactul sexual. Printre cele mai frecvente se numără febra, durerile musculare, ganglionii măriți, cefaleea și usturimile în timpul urinatului.

Persoanele care au fost infectate cu virusul Herpes Simplex 2 nu îl pot elimina complet din organism, însă pot lua medicamente antivirale, care pot grăbi vindecarea leziunilor.

Tricomoniaza

Infecția cu Trichomonas vaginalis afectează atât femeile, cât și bărbații, însă persoanele de sex feminin pot observa mai ușor simptomele specifice acestei afecțiuni.

Află mai multe pe clicksanatate.ro


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1