Și tu faci aceste greșeli la duș?

dus.jpg

piele, dus, baie, eczema, apa fierbinte
Dacă suferi de eczeme, apa fierbinte va întârzia procesul de regenerare a pielii.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

După o zi lungă și grea la serviciu tot ce îți mai poți dori este să ajungi acasă și să faci o baie care să te ajute să te relaxezi și să adormi mai bine. Tu știi care sunt greșelile cele mai frecvente pe care le facem la duș și care ne afectează pielea?

Nu a spus nimeni până acum că există anumite reguli de care ar trebui să ținem cont atunci când facem duș. Însă chiar și așa, potrivit site-ului dailymail.com, doctorul Derek V Chan, un dermatolog de succes din New York a precizat câteva dintre greșelile prin ajutorul cărora lezăm pielea atunci când facem duș.

Nu utiliza apa foarte caldă

Chiar dacă un duș fierbinte poate fi o adevărată plăcere pentru tine uneori, medicul aprecizat că întotdeauna trebuie ca apa să aibă o temperatură medie deoarece apa foarte fierbinte va facilita deshidratarea pielii înlăturând lubrifianții naturali ai pielii tale.

În cazul în care te confrunți cu anumite eczeme mai ales, apa fierbinte va înrăutăți aspectul pielii și va întârzia procesul de regenerare natural al pielii.

Doctorul a punctat și faptul că dacă folosești chiar și pentru o scurtă perioadă apă cu o temperatură mai mare de 49 de grade te poți alege cu arsuri la nivelul pielii tale.

Cum să te speli corect pe cap?

Potrivit aceleiași surse, indiferent de produsele de curățare a scalpului pe care ai ales să le folosești, este necesar să întinzi bine șamponul pe scalp, să masezi ușor cu mișcări circulare și să lași 2-3 minute să acționeze, apoi să clătești.

Produsele nu trebuie aplicate doar pe firul de păr ci și pe scalp, trebuie să urmărești fenomenul natural în urma căruia părul tău se îngrașă și să îi lași măcar o zi să se bucure de sebumul său. De două-trei ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru a lăsa în felul aceasta scalpul să își îndeplinească toate atribuțiile.

Află pe clicksanatate.ro care sunt tipurile de săpun care nu-ți usucă pielea!

Dietele care îți întăresc oasele

Sâmburii de avocado te scapă de celulită

Loading...
 
 

Citește și