Scorţişoara are efecte tonice, digestive şi antiseptice

Citeste tot despre: 

Scorţişoara, o mirodenie cu o aromă plăcută, cu gust dulceag şi uşor iute, folosită frecvent în gastronomie, este şi un valoros remediu indicat de terapeuţi în tratamentul multor probleme de sănătate.

Scorţişoara reglează digestia

Fitonutriţionistul francez Eric Favre îşi asigură pacienţii că dereglarea apetitului poate fi eliminată prin intermediul pulberii de scorţişoară. El recomandă persoanelor care nu au poftă de mâncare să introducă în dietă salate de fructe asezoneze cu pudră de scorţişoară.

O cură cu astfel de salate, urmată un interval de zece zile, redă bolnavului pofta de mâncare.

Pe de altă parte, pudra de scorţişoară are efecte favorabile şi asupra gurmanzilor, deoarece temperează excesele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate.

Gurmandul trebuie să bea cel puţin două căni de ceai de scorţişoară pe zi, preparat dintr-o linguriţă rasă de scorţişoară pudră şi două linguri de suc de mere amestecate într-o cană de apă fierbinte. Tratamentul trebuie continuat timp de o lună.

Pasta de scorţişoară cu miere revigorează memoria

Scorţişoara cu miere este un excelent remediu pentru afecţiuni grave. „O porţie de pastă, obţinută din câte o linguriţă de miere amestecată cu o linguriţă de scorţişoară, degustată dimineaţa, la micul dejun, revigorează memoria. De asemenea, reumaticii, cardiacii, persoanele supraponderale şi pesimiştii se vor simţi mult mai viguroase după o cură de cel puţin patru săptămâni cu această pastă", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Stopează evoluţia celulelor canceroase

Un studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din Kansas semnalează efectul antitumoral exercitat de scorţişoară. Adăugată frecvent în preparate dulci (salată de fructe, orez cu lapte, compot), pulberea de scorţişoară poate să stopeze dezvoltarea celulelor ucigaşe.

Pentru a combate efectele prelucrării termice, spun specialiştii, plăcinta cu mere şi piureurile de dovleac sau de castane se asezonează cu scorţişoară.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1