„Sângele verde”: sucul de iarbă de grâu îți reface sănătatea

Citeste tot despre: 

Sucul de iarbă de grâu este o băutură cu prorpietăți extraordinare: ține bolile la distanță, îți curăță organismul și îți dă energie. În plus, conține toate mineralele de care omul are nevoie și vitamine, A, complexul de vit. B, C, E and K.

Beneficii suc de iarbă de grâu

Excelent detoxifiant pentru organism

Folosit într-o dietă raw, dar nu numai, sucul din iarbă de grâu este un excelent detoxifiant, facilitând eliminarea din organism a toxinelor și grăsimilor în exces. Mai mult, sucul din iarbă de grâu este unul din cei mai puternici detoxifianti pentru ficat, cu mult mai bun decât sucul de morcovi, de exemplu.

Reduce îmbătrânirea prematură 

Sucul din iarbă de grâu conține până la 70% clorofilă, iar asta înseamnă că protejează organismul împotriva factorilor cancerigeni. Cum se întâmplă asta? Clorofilă conține enzime și superoxid dismutaza, o enzima care conține cupru și care se regăsește în celulele mature de sânge. Această enzima ajută, printre altele, la prevenirea procesului de îmbătrânire prematură.

Are proprietăți antiseptice 

Beneficiile antiseptice ale clorofilei erau lăudate și recunoscute încă din 1940. Într-un articol publicat în revista „American Journal of Surgery”, doctorul Benjamin Gruskin recomandă clorofilă pentru tratarea următoarelor afecțiuni: îndepărtarea mirosurilor neplăcute, vindecarea rănilor, grăbirea vindecării grefelor de piele, vindecarea infecțiilor urechii, tratarea inflamațiilor colului uterin sau reducerea febrei tifoide.

Află pe clickpentrufemei.ro cum se prepară!

Spirulina, alga miraculoasă ce alungă oboseala și te ajută să slăbești

8 remedii pentru acnee chistică pe care le poți face acasă

Loading...

Citește și

  • Tradițiile vechi spun că în Sfânta zi a Crăciunului pâinea se așază sub masă pentru noroc, iar sub fața de masă se pune pleava de la grâu pentru belșug. Pentru a vă feri de farmece și de deochi, în cele patru colțuri ale mesei se pun semințe de mac sau usturoi, notează Adevărul.

  • Datorită conţinutului bogat de fibre, cerealele sunt aliaţi de nădejde pentru o digestie bună. În plus, ele pot fi folosite în preparate medicinale făcute în casă. Revista „Click! pentru femei" îţi spune cum să le consumi!

  • Medicamentele pe care le luăm pentru diverse afecţiuni au, pe lângă avantaje, şi o seamă de dezavantaje. De aceea, e bine să apelăm la alternativele pe care le oferă natura, cum este şi cura cu grâu încolţit. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum să procedezi.