Rostopasca, 4 leacuri într-o plantă

Citeste tot despre: 

O adevărată plantă-medicament! Rostopasca trecea încă de acum sute de ani drept un excelent remediu împotriva bolilor de ficat. Descoperă în revista „Click! pentru femei" ce mai poate face această plantă atât de răspândită pe câmpurile Europei.

Vindecă negii!

Negii îţi dau bătăi de cap? Îţi vine în ajutor infuzia de rostopască! În jumătate de litru de apă, lasă la macerat 3-4 linguri de plantă mărunţită, timp de 8-10 ore, apoi filtreaz-o! Pune deoparte preparatul rezultat, iar planta rămasă după filtrare fierbe-o încă 5 minute în jumătate de litru de apă, las-o să se răcească şi filtreaz-o!

Cele două extracte se amestecă, obţinându-se aproximativ un litru de preparat, folosit mai ales extern. Tratează zona afectată de negi cu această infuzie dimineaţa şi seara. Locul nu trebuie spălat imediat pentru a lăsa planta să acţioneze în profunzime.

Ameliorează bolile de ficat!

Folosită din timpuri străvechi pentru tratarea afecţiunilor de ficat, rostopasca a fost recunoscută de medicina clasică drept un excelent stimulent al fun­cţiei hepatice.

Într-un astfel de caz, ea se administrează sub formă de pulbere: un vârf de cuţit (0,5 g), de patru ori pe zi, în cure de câte 21 de zile, între care se face o pauză de 7-10 zile. Este un leac eficient împotriva afecţiunilor ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvurilor sau a infecţiilor cu virusul hepatic.

Face minuni în tratarea pancreatitei

Pancreatita e o afecţiune periculoasă şi greu de tratat. Dar reţeta cu rostopască e cunoscută ca făcând adevărate minuni în astfel de cazuri. 5 g de rostopască uscată şi mărunţită se opăresc cu un litru de apă clocotită şi se lasă la infuzat 12 ore, într-un vas smălţuit (extractul nu trebuie să intre în contact cu metale!).

Cure împotriva indigestiei şi depresiei

Medicului german J.C. Bauman a descoperit că nu există medicament mai eficient ca rostopasca în tratarea problemelor legate de digestie.

E nevoie doar de o tinctură de rostopască, obţinută din 15 linguri de pulbere, puse într-un borcan cu filet. Se adaugă 400 ml de alcool alimentar de 50 de grade şi se lasă la macerat două săptămâni, după care se filtrează.

Produsul obţinut se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează de patru ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă, câte 50-100 de picături. Se ţin cure de câte trei săptămâni. Acelaşi tratament funcţionează şi împotriva stărilor depresive.

Citeşte şi:

Te învăţăm să foloseşti plantele medicinale

Cele mai eficiente remedii naturale pentru monturi şi bătături

Inhalaţii cu muşeţel şi coada şoricelului, tratament în Satu Mare

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1