România, pe locul doi în Europa, în privința obezității în rândul tinerilor

dulciuri.jpg

foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Statiticile scot în evidență un fapt îngrijorător: România ocupă locul doi în Europa în privința obezității în rândul tinerilor. Desigur, când dorim să ne menținem copiii sănătoși trebuie să facem față unei importante provocări, dulciurile.

Consecințele consumului excesiv de dulciuri se observă cu ochiul liber: în drumurile noastre prin parcuri sau la un loc de joacă constatăm că numărul copiilor supraponderali a crescut destul de mult în comparație cu etapa dinaintea anului 1989, când piața nu era sufocată de atâtea dulciuri. 

Copiii sunt tentați să testeze varietatea dulciurilor

Acum, copiii sunt tentați să testeze varietatea dulciurilor și le consumă frecvent, chiar și pe stradă. Odinioară, dulciurile erau preparate în familie din ingrediente mai sănătoase, mai hrănitoare, supravegheate de mama sau de bunica copilului. Deserturile preferate conțineau, deseori, brânză de vaci,  stafide, ouă, o porție de ciocolată, iar fructele erau la ordinea zilei.

În zilele noastre, dulciurile conțin multe chimicale

În zilele noastre, dulciurile conțin multe chimicale și coloranți alimentari. Din cauza excesului de dulciuri, prima care are de suferit este dantura copilului.  Totuși, chimicalele din compoziția dulciurilor nesănătoase au efecte asupra întregului organism și încurajează obezitatea, totdeauna în strânsă legătură apariția diabetului. Totodată, obezitatea în cazul copilului are efecte negative asupra inimii, iar copilul va obosi mult mai repede. De asemenea, copilul obez va avea probleme cu hipertensiunea arterială. În acelați timp, excesul de dulciuri contribuie la creșterea nivelul de zahăr din sânge, un simpton specific diabetului  În acest caz, copilul va trebui să stea departe de dulciuri.

Rețete sănătoase și gustoase

Piureul de banane

Pentru o porție, folosim următoarele ingrediente: două linguri de cereale integrale (ovăz), două banane, o lingură de miere, câte o linguriță de scorțișoară, una de iaurt, una de cacao și o ceșcuță de lapte. Ingredientele se  amestecă într-un robot de bucătărie până se omogenizează. Ca aromă, folosim o linguriță de vanilie.

Desert de fructe cu iaurt

Într-un robot de bucătărie amestecați mai multe ingrediente: un pahar de căpșuni, unul de mandarine, o ceașcă de chefir, o aromă specială (frunze  de mentă, de exemplu). Îndulciți desertul cu două lingurițe de miere.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1