Ridichile previn constipația

ridichi.jpg

ridichi, detoxificare, constipatie, digestie, icter
Datorită efectului puternic detoxifiant pe care îl au asupra stomacului şi ficatului, ridichile facilitează eliminarea toxinelor.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Indiferent că sunt roșii sau negre, acum este sezonul în care te poți bucura din plin de ele. Bogate în vitamine și nutrimenți benefici sănătății tale ridichile pot fi consumate inclusiv în curele de slăbire.

O sursă excelentă de vitamina C, ridichile au un gust înţepător care se potrivește de minune într-o salată de primăvară sau alături de o felie cu brânză dietetică.

Ridichile roșii mențin sănătatea oaselor

Ridichile roșii au un conținut extrem de scăzut de grăsimi saturate și de colesterol și asta din cauza apei din compoziția lor (90%).

O mână de ridichi asigură circa 25% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai mult, acest antioxidant contribuie la regenerarea țesuturilor și a vaselor de sânge, menținând totodată sănătatea oaselor și a danturii.

Ajută organismul să lupte împotriva diverselor afecțiuni precum cancerul, bolile de inima sau accidentele vascular cerebrale.

Tratează icterul și reglează tranzitul intestinal

Datorită efectului puternic detoxifiant pe care îl au asupra stomacului și ficatului, ridichile facilitează eliminarea toxinelor și a altor produse reziduale. În plus, au capacitatea de a regla producția de birilubină și de a suplimenta cantitatea de oxigen necesară celulelor sanguine, având influență curativă în cazul icterului.
Fibrele alimentare se găsesc în cantități importante în aceste alimente, ajutând la reglarea tranzitului intestinal. Previn constipația, și îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv și excretor.

Află pe clicksanatate.ro de ce să mănânci cât mai des ridichi în această perioadă!

Ce se întâmplă la 10 ore după aplicarea ojei?

Cât de sănătoase sunt ouăle de găină?

loading...
Loading...

Citește și

  • Se găsesc în toate pieţele şi la preţuri rezonabile. Şi dacă nu mai ai nici o idee ce să găteşti şi nici timp, nu e nici o problemă.

  • Trecerea la primăvară nu înseamnă doar mărţişoare şi flori. Te-ai uitat pe tarabe să vezi câte verdeţuri de sezon au apărut? Click! îţi spune de ce sunt atât de bune pentru sănătate.