Remedii naturale pentru ţiuitul din urechi

Citeste tot despre: 

Studiile recente menţionează că una din şase persoane riscă pierderea auzului din cauza tinitusului, a ţiuitului din ureche.

Deşi este o afecţiune veche, de când lumea, tinitus rămâne în mare măsură un mister pentru oamenii de ştiinţă. Factorii care stimulează apariţia acestui simptom sunt numeroşi : unele medicamente (cum ar fi antibioticele, sedativele, antidepresivele), stresul emoţional, alergiile, virozele şi zgomotul foarte puternic, persistent.

Lista cauzelor care provoacă disconfortul poate fi completată şi cu alţi factori precum hipertensiunea arterială, afecţiunile aparatului auditiv şi circulaţia defectuoasă a sângelui.

Pentru diminuarea disconfortlui produs de tinitus sunt eficiente tratamentele prin biofeedback (tehnică de păstrare a sănătăţii corporale prin control mental) şi terapia prin perna muzicală care emite sunete cu efecte relaxante.

De asemenea, concluziile unui studiu recent confirmă faptul că extractul de frunze de ginkgo biloba poate fi eficient în tratarea tinitusului, deoarece planta este un bun remediu pentru problemele de confuzie, de depresie, ameţeli, anxietate şi de dureri de cap.

În plus, tratatele de specialitate indică păducelul ca pe un remediu foarte eficient pentru presiunea ridicată a sângelui la nivelul capului şi pentru tinitus. Şi dieta care completează deficienţele de potasiu, de magneziu şi de zinc sunt asociate cu ameliorarea acestei afecţiuni.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1