Preparaţi murăturile în saramură!

Ultima actualizare:

    Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele.
Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele.

A venit timpul să pregătim cămara pentru iarnă! Legumele murate nu trebuie să lipsească de pe masa noastră în sezonul rece. Pe lângă gustul bun, acestea aduc şi beneficii organismului nostru. Iată de ce este bine să le consumăm cât mai des.

Ajută digestia. Consumate în cantităţi moderate, murăturile ne aju­tă să avem o digestie bună, iar specialiştii le recomandă în special, după o masă pe bază de carne şi grăsimi.

Totodată, castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.

Sunt bogate în antioxidanţi. Castraveţii conţin antioxidanţi, care luptă cu radicalii liberi, implicaţi în procesul de îmbătrânire al organismului. De asemenea, majoritatea legumelor sunt bogate în magneziu şi fier. Aşadar, nu ocoliţi legumele murate.

Ţin sub control microbii intestinali. Murăturile fermentate conţin anumite bacterii, care luptă împotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care populează intestinele.

Specialiştii au demonstrat că un consum regulat de murături obţinute printr-un proces natural de fermentaţie combate astmul, dermatitele şi previne cancerul de colon.

Conţin condimente sănătoase. De asemenea, condimentele utilizate de gospodine la prepararea murăturilor sunt foarte importante.

Mărarul este bogat în flavonoizi care ajută foarte mult organismul, seminţele de muştar sunt cunoscute pentru rolul lor important în procesul digestiv, însă, se pare, că ele ajută şi la prevenirea Alzheimerului, iar usturoiul are capacitatea de a ţine sub control dezvoltarea bacteriilor în organism.

Ajută la păstrarea unei greutăţi ideale. Murăturile nu sunt un duşman al siluetei. Specialiştii recomandă murăturile în orice dietă datorită numărului mic de calorii. Mai mult, acestea sunt bogate în fibre şi ajută procesul de digestie.

Sunt sursă de vitamina C. Gogonelele, castraveţii şi varza murată sunt excelente surse de vitamina C în sezonul rece, când legumele şi fructele crude cam lipsesc de pe mesele noastre.

Prof. dr. Ghe. Mencinicopschi: Atenţie la murăturile în oţet! Acestea nu sunt recomandate persoanelor cu hiperaciditate sau celor care suferă de ulcer gastro-duodenal."Murăturile sunt foarte bune, dar cele în saramură, pentru că oţetul poate fi otrăvitor! Leguma murată în sare nu numai că îşi conservă proprietăţile şi vitaminele, dar le şi amplifică. E garnitură perfectă lângă o bucată de carne", ne-a spus prof.dr. Ghe. Mencinicopschi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net